Red Purple Black

Zimovanje u Fojnici

IspisE-mail

7000 METARA SKI STAZA
U posljednje vrijeme sve češće se spominju brojni bosanskohercegovački gradovi koji, uz očuvanje tradicionalnih vrijednosti, sve više se okreću razvoju turizma, posebno zimskog. Među njima svakako treba spomenuti Fojnicu, koja svakim danom postaje jedan od bisera bosanskohercegovačkog turizma.

Turizam i povijest

Udaljen od Sarajeva pedesetak kilometara, ovaj srednjobosanski gradić može se pohvaliti bogatom poviješću o kojoj pričaju muzej i knjižnica Franjevačkog  samostana kao i veliki broj okolnih lokaliteta. Grad je poznat po lječilišnom turizmu te brojnim prirodnim bogatstvima, a u neposrednoj blizini nalazi se i skijalište na  skoro 2000 m n/v.

Tijekom cijele godine gostu je na raspolaganju jako puno sadržaja pa se ovdje može jedan dio dana kupati u termalnoj vodi, a drugi već skijati na skijalištu, koje od ove sezone može primiti sve kategorije skijaša, od početnika pa do onih željnih adrenalina. Ski staze, od zelene do crne, u ukupnoj dužini od sedam tisuća metara, te staze za snowboard i sankanje zadovoljit će želje svih ljubitelja snijega.

Ove zime u Fojnici, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini kvaliteta i sadržaji zimovanja ni u čemu neće zaostajati od onoga što pružaju poznata zimovališta diljem Europe, ali ono što će se sigurno presuditi kod odluke da li zimovati u Fojnici , pored kvalitete bit će i cijena, koja je znatno niža od onih europskih, a to je ono što presuđuje u ovim vremenima krize. 

Zagarantiran kvalitetan odmor

Osim uređenja skijališta, dužna pažnja poklonila se i smještajnim kapacitetima pa su zainteresiranima na raspolaganju lijepo uređene vikendice na samom skijalištu, ali i luksuzno opremljena vila u gradu gdje se nalaze i brojni privatni smještaji uz organizirani svakodnevni odlazak na skijalište po veoma pristupačnim cijenama, a sve u organizaciji fojničke tvrtke „Vrankamen“ 

Boravak u Fojnici pamti se i po dobroj hrani koja se ovdje konzumira, ali i po srdačnosti domaćina. Fojnica je ove godine i dobitnik „Zlatne turističke ruže“ kao najgostoprimljivija destinacija u BiH. Prije rata industrijski gradić bez nezaposlenih, nakon rata grad bez industrije i radih mjesta, Fojnica iskorištava tu situaciju okrećući se potpuno razvoju turizma i proizvodnji zdrave hrane, koristeći prirodne resurse i radišnost svojih žitelja.

Ono što turistima poručuju iz Vrankamena to je  da će se iz Fojnice vratiti sretni i zadovoljni zbog onoga što su doživjeli, a za puno manje novaca od stvarne vrijednosti toga doživljaja.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji