Red Purple Black

Na zapadu (gotovo) ništa novo

IspisE-mail

TRI VELIKA HR CENTRA NA ČEKANJU
Prvi ovosezonski snijeg nedavno je zabijelio i sva tri hrvatska ski centra pa je pravo vrijeme za kratki osvrt na novosti koje nas čekaju u sezoni i nakon nje. Teško je očekivati velike novosti u ova recesijska vremena kad ih nije bilo niti ranije, no nešto se ipak događa barem na onom najpotencijalnijem – Platku.

Platak - spoj snijega i mora

Jedino ovdje brigu o skijalištu vodi koncesionar, a ne državno ili gradsko poduzeće pa je možda to razlog zašto se Riječani mogu pohvaliti malim pomacima u kvaliteti skijanja svake godine. Nakon novina u zadnjih nekoliko sezona poput topova, boljeg parkinga, web kamere i noćnog skijanja kao najvažnijih, u tijeku je priprema snowboard parka na oko pet tisuća metara četvornih. Nalazit će se ispod, ove sezone obnovljene sjedežnice Radeševo, a time bi ova destinacija trebala postati raj za boardere, ali i za sve koji vole gledati vratolomije istih.

Treba naglasiti i da je rijetkost kako se u isto vrijeme može skijati i gledati more u Kvarnerskom zaljevu, što je već samo po sebi dovoljno da se dođe u posjet ovom skijalištu.

No pravi se napredak tek očekuje jer je potencijal skijališta velik, a očekuje se i novac u svrhu razvoja ski centra i od županije i od predpristupnih fondova EU, što dosad nije bio slučaj.

Sljeme - ništa osim natjecanja

Na Sljemenu ništa novo, gradska blagajna je prazna, a to odgađa dugo očekivanu novotariju, žičaru gondolu od Mihaljevca do vrha Medvednice – Sljemena. No i ove sezone se održava Snježna kraljica što za skijaše znači odlično pripremljene staze koje „drže“ gotovo do Uskrsa.

A da ne naglašavamo da je uvijek lijepo vidjeti sve te FIS skijaške zvijezde u Hrvatskoj te navijat za naše, iako još uvijek čekamo prvo mjesto nekoga od njih.

Bjelolasica – potencijal bez rješenja

Neki kažu da su na ovom skijalištu već u startu pogrešno bile postavljene staze, odnosno izložene jugu. Neki kažu da je Bjelolasica prije svega olimpijski sportski centar pa tek onda skijalište. Kako god bilo ovo ipak najveće skijalište u Hrvatskoj i s lokacijom pogodnom za skijanje gotovo cijele Hrvatske kad ima prirodnog snijega, ne donosi ni ove sezone ništa novo. Jedino se možemo nadati da ćemo nakon tri sezone konačno isprobati, sada već i zloglasnu, stazu Vrelo. 

Jedna od (ne)vijesti sa svih hrvatskih skijališta je ona da se zasad nigdje ne spominje povećanje cijena ski karata.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji