Red Purple Black

Na Jahorini službeno otvorena sezona

IspisE-mail

„U SUSRET ZIMI…“ PO PRAVOJ ZIMI
Manifestacijom "U susret zimi - u susret prijateljima 2009/2010. godina" na Jahorini je u subotu službeno otvorena zimska turistička sezona, pri temperaturi od -7 °C i to u pravom zimskom ugođaju kojim je svježe napadali snijeg dekorirao ionako prelijepu planinu.

Službeni dio programa održavao se u hotelu "Bistrica", a osim jahorinskih hotela predstavljale su se i toplice, skijališta, a bogat je bio i gastro program, te ponuda prirodnih ljekarni.

No zanimljivije je bilo ispred „Bistrice“  gdje su različiti KUD-ovi pokazivali svoje vještine, a nakon njih nastupali su rock bendovi pokušavajući uz žestoku glazbu zagrijati brojna poznata i nepoznata lica koji su degustirali odličan gulaš koji se svima dijelio.

Uz domaćine na otvaranju su se, uz direktan TV i radio prijenos, prezentirali Fojnica i Busovača, a predstavnici ovog potonjeg grada doživjeli su malu anegdotu i to vezano uz gastro ponudu.

Busovljaci su donijeli nešto suhomesnatih i ostalih delicija za vlastitu upotrebu i dok su oni objašnjavali da su došli predstaviti Busovačke staje i Pridolce, posjetitelji su, smatrajući da su doneseni naresci predviđeni za gastro štand, u kratkom vremenu „očistili“ osobnu hranu Busovljaka.

Od ostalih zanimljivosti, zahvaljujući banjalučkom rafting klubu, posjetitelji su mogli isprobati i zanimljiv rafting na snijegu.

Ono što je mnoge zanimalo, bile su i korpe jahorinskog šestosjeda koje su bile poslagane u blizini žice, a službeni podatak o početku njihovog rada, koji smo dobili od domaćina je kako će Ogorjelica započeti s radom 25. prosinca, a Poljice desetak dana kasnije.

Mogućim posjetiteljima Jahorine, napominjemo da se naša ekipa vozila dionicom i preko Pala i preko Trebevića pa bi naš savjet bio, za sve s običnim automobilima, koristite svakako put preko Pala.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji