Red Purple Black

Na Kupresu nevrijeme

IspisE-mail

LIFTOVE POKREĆE TEK JUŽINA
Olujno jugo koje je jutros zapuhalo na cijeloj kupreškoj visoravni, stvorilo je probleme na skijalištu hotela Adriaski gdje zbog nevremena liftovi nisu upaljeni, a mnogi od skijaša u svojim su automobilima ostali „zarobljeni“ na putu od magistralne ceste prema hotelu.

- Orkansko jugo koje je počelo puhati jutros u 7:30 sati stvorilo je pravo nevrijeme, pa je snijeg nošen vjetrom kao i novi koji pada, zameo pristupnu cestu koju cijelo jutro pokušavaju očistiti tri stroja. Mnogobrojni automobili zapeli su na toj cesti i uspiju proći tek oni koji krenu odmah za strojem, jer je vjetar toliko jak, a položaj ceste nepovoljan pa je snijeg odmah ponovno prekrije.
No i oni koji se uspiju probiti nisu bolje sreće jer iz istog razloga nismo u mogućnosti upaliti liftove – kazao nam je Tomislav Bagarić sa Čajuše.

Ništa bolja situacija nije ni na Stožeru, gdje su jučer skijali prvi skijaši i boarderi. Danas dvosjed nije uključen također zbog jakog vjetra i snijega.

Kakvo će stanje biti do kraja dana, a prvenstveno sutra, nitko još ne zna jer ni jedna prognoza nije predvidjela upravo ovakvo nevrijeme. Hoće li ova skijališta raditi pokušat ćemo saznati u večernjim satima kada se čujemo s vlasnicima skijališta i provjerimo nove vremenske prilike.

Na vlašićkom Babanovcu vučnica je počela s radom točno u 9 sati, a zaljubljenici u skijanje već su isprobali novi snijeg. I ovdje ima vjetra, ali jakosti koja ne ometa ovu vrstu rekreacije.

I temperature na ovim skijalištima su se dobrano promijenile, pa je tako sinoć u 23 sata na Čajuši bilo -19 C, na Stožeru – 24 C, a Vlašiću -14 C, dok temperatura u trenutku pisanja ovog teksta (11:30 op.a.) na sva tri skijališta iznosi -3 C.

S novim informacijama javit ćemo se u kasnijim večernjim satima.


Babanovac danas...

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji