Red Purple Black

Na Kupresu vjetar stao, pripreme u tijeku

IspisE-mail

„AKO TREBA RADIT ĆE SE CIJELU NOĆ“
U ovim večernjim satima na obadva kupreška skijališta, Stožer-Vrani i Čajuši, vlada buka strojeva jer svi raspoloživi ratraci ravnaju staze, a ralice čiste prilazne putove, kako bi se stvorili uvjeti za sutrašnje što kvalitetnije skijanje.

Prema riječima Zorana Turalije i Tomislava Bagarića, koje smo telefonski dobili dok su pomagali u radu djelatnicima na skijalištima, vjetar je skoro u potpunosti prestao, snijeg i dalje pada, ali manjim intenzitetom nego tijekom današnjeg dana, a temperatura zraka u Kupresu je oko -9 C.

I na jednom i na drugom skijalištu danas je pala dodatna količina snijega pa su ratraci zaposleni, a snježni prekrivač na početnoj stanici žičare na Stožeru iznosi 100 cm dok ga na vrhu ima oko 200 cm. Na Čajuši se također centimetri snijega označavaju troznamenkastim brojevima od 100 do 150.

Prema meteorološkoj prognozi koja za sutra najavljuje suho vrijeme s vjetrom male do umjerene jačine i prema najavama s ovih skijališta, ne bi trebalo biti prepreka za njihov sutrašnji rad.

Nadležni su nas obavijestili da se i prometnice iz Dalmacije prema Kupresu čiste pojačanim intenzitetom tako da su u ovom trenutku svi odgovorni uvjereni da će brojni najavljeni gosti sutra doživjeti pravi užitak skijanja.

Stožer-Vrana, petak...

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji