Red Purple Black

Ostalo tek poneko mjesto za doček na skijalištima

IspisE-mail

SVAKE GODINE SVE VIŠE ZAINTERESIRANIH
Da je doček nove godine na nekom od skijališta posljednjih godina sve više počeo „ulaziti u modu“, govori i podatak da su se prva mjesta na hrvatskim i bosanskohercegovačkim skijalištima rezervirala još početkom mjeseca rujna. Zato ne čudi da se desetak dana prije dočeka na svim destinacijama može pronaći tek pokoji slobodan krevet u smještajnim objektima kao i slobodna stolica za svečanim stolom u ugostiteljskim objektima.

Najčešći izbor Jahorina, Kupres i Vlašić

Ponukani iskustvima iz prošlih godina, najveći broj zainteresiranih bio je za doček nove godine na Vlašiću, Jahorini i Kupresu.

Tako je samo zahvaljujući velikim smještajnim kapacitetima na Jahorini ostala poneka šansa da ovih posljednjih dana stare godine pronađete nešto za sebe. Veliki broj ugostiteljskih objekata na Jahorini i ove su se godine potrudili da u svakom od njih bude dovoljno izbora za svačije gastronomske i glazbene ukuse.

I na Vlašiću se traži krevet više za produženi vikend iz snova, u kojem bi, prema najavama organizatora i domaćina, također trebalo biti dobre zabave za sve ukuse i generacije. I ovdje postoji tek mala šansa da pronađete mjesto za sebe i društvo ovih posljednjih dana.

Svi kapaciteti hotela Adriaski na Čajuši već su odavno popunjeni, a goste, koji tamo budu boravili na prijelazu između stare i nove godine, zabavljat će glazba u živo, a neće nedostajati ni druge zabave.

Privatni smještaj u naselju Čajuša i u gradu Kupresu također su odavno popunjeni, a tek odustajanje grupa ili pojedinaca može stvoriti poneki smještaj u te dane. 

Svi koji su rezervirali privatni smještaj mogu organizirano dočekati novu 2010. godinu u Kupreškoj kući na Stožeru, gdje još ima poneki slobodan stol. Ovdje će zainteresiranima za povoljne cijene biti na raspolaganju delicije ovog kraja kao i glazba u živo koja će se brinuti za dobro raspoloženje. A prema najavama za goste će biti i dodatnih iznenađenja. 

Nova u restoranima i na otvorenom

Na Blidinju će također tih dana vladati pozitivna gužva jer su i na ovom skijalištu već odavno rezervirani mnogobrojni kapaciteti u motelskim i privatnim smještajima, a tek neizvjesnost o radu ovog skijališta, ostavila je minimalnu mogućnost pronalaska mjesta u ovom Parku prirode. 

Na Busovačkim stajama, gdje će uglavnom 2010.-tu dočekati stanovnici Busovače i Zenice, iako su dolazak najavili i gosti iz drugih krajeva, također je organizirana novogodišnja zabava.

U Pridolcima se organizira doček u lokalu i na otvorenom, a za dobar štimung bit će zadužen rock band. I ovdje je ostalo mjesta tek za pojedince.

Na skijalištu Rostovo, svoje su mjesto rezervirali također mnogi, a i ovdje se može pronaći tek neki smještaj, ali i nešto više slobodnih mjesta u restoranu koji može primiti i do 400 gostiju.

Na Bjelašnici će se ove godine po prvi puta organizirati doček na otvorenom uz DJ-a, veće količine pića i jednostavnu hranu sa roštilja. Domaćini su najavili i razne druge zanimljivosti poput svjetlosnih i zvučnih efekata.

I Hrvatska skijališta postala „in“

Hit destinacija za mnoge Hrvate ove je godine Gorski kotar i njegova manja skijališta poput onog u Delnicama, Begovu razdolju, Tršću ili Mrkoplju gdje je velika potražnja osim za hotelske i pansionske kapacitete bila i za kućama za odmor pa je u ovom trenutku rijetko koja slobodna za iznajmljivanje.

Velebno, Krasno, Mukinje i druga skijališta u Lici također organiziraju doček Nove godine, a i u njima će za Silvestrovo biti popriličan broj gostiju.

Skijalište Platak, koje se ne može pohvaliti posebnim smještajnim kapacitetima, uvijek je zanimljivo Riječanima i ostalima pa će tako nova godina biti dočekana između ostalog i u Planinarskom domu na ovom skijalištu.

U turističkom naselju Bjelolasica, već prema tradiciji, staru godinu će ispratiti i domaći i strani gosti na organiziranim novogodišnjim večerama.

I na Sljemenu obećavaju dobar provod, a osim hotela, pansiona i vila, goste će, kao i niz godina do sada primiti i Planinarski dom. Treba napomenuti da će posljednjih dana ove godine na Sljeme već pristizati gosti iz Europe i svijeta jer se 3. siječnja održava dnevna utrka za žene, a 6. siječnja noćna slalomska utrka za muškarce.

Iz svih ovih mjesta poručuju svima koji bi željeli doći za doček na jedno od ovih skijališta da u nekima od njih ima pokoje slobodno mjesto, a i na skijalištima gdje je sve odavno rezervirano postoji mogućnost otkazivanja od strane pojedinaca ili grupa, te neka ne odustaju.

Neka se naoružaju strpljenjem te kontaktiraju domaćine putem telefona, web stranica ili maila.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji