Red Purple Black

Dalski caffe (9)

IspisE-mail

JUŽINA, INFORMATIKA, FEŠTA
Puno južnog vjetra te malo snijega loše kvalitete, pokvarili su skijanje krajem stare i početkom nove godine, a i u kafić se ulazilo nešto manje nego u danima iščekivanja.

Ćakule iz ćoška kafića

Od Corride smo saznali što se događa sa bučno najavljivanim skijalištem „Bijela kosa“ kraj Vrbovskog. Naučili smo nove riječi dalskog jezika za koje nam nedostaje prijevod: trofač, šalakundrija. Početak zime nam je najbolje opisao Antoni : „kakva takva zima u BiH to više sliči na trulu englesku s kišom“, a Snimatelj nas je pozivao na vaterpolo. Nije ni čudo što prva izvješća govore da je sezona podbacila 70 % no za nadat se da će nastavak sezone biti bolji.  Čuli smo obećanje od Sandre da časti ručkom onoga tko javi da žice na Blidinju rade, pa dečki pratite. Izvještavani smo redovno o stanju na okolnim skijalištima od forumaša: Mimi i Luka sa Kupresa, Malke, Bodo i Jasko s Vlašića, Pesimist sa Sljemena, Bojan i Droja iz Busovače.

Poneki su i „uhvatili“ koji dan skijanja. Gorann i Bruno su raspravljali o topovima i zaključak je da kod ovakve vremenske prognoze ni oni ne pomažu:

U kafiću se proslavljala Nova godina. Pljuštale su čestitke za Novu na sve strane i nazdravljali su: Bodo, Benjamin, Tiha, Gorann, Konobar, Čupo, Irfan, Hvaranin, Nina, Zele, Ðuka, Snimatelj, StipeKC, Droja. Lakše je bilo dočekat Novu kada nam je „daleki čovjek“, koji „ne hebe nikog i ništa kad dođe u Split“ (žalosno, ali što ćeš), javio da je Nova zasad dobra jer ju je okusio pola dana prije nas. Glazbu je u bircu puštao Goldtimer, malo neobična za naše krajeve, ali se nitko nije bunio.

Mala nervoza uslijed nedostatka snijega osjetila se u kafiću raspravama anonimnih gostiju koji nisu zalutali: „U kavane se ne zaluta, nego dolazi s namjerom“ ili Roa i Benje te Nine i Opala. No najzanimljiviji je bio kratki chat Malkea i Ike:

Malke: - Radi li Kupres je li iko bio?

Iko: - Nisan bija..nima sniga!

„Francuzi“ su napokon otišli. Polazak je bio zbunjujući jer bez Nine rijetko bi tko mogao skužiti tko tu koga pod nickovima Čupe (to je onaj: "Ne jedem, stvarno ne jedem...") i Tihe. „Francuzi“ se nisu javljali gotovo nikako, zabit je to tamo, a i kad su se vratili saznali smo da idući put vode nekoga tko malo više zna o informatičkim sitnicama. No kako je u Francuskoj saznali smo preko Bode od Bodinog sina, treba računati na upalu mišića ruku (razgovor na francuskom) i na lošije uređene staze od Austrije i Italije (tim redom), a od Radoznale da se u Francusku ne ide bez đezve. 

Konačno su i izbori prošli, a što se kafića tiče tu će najviše glasova dobiti onaj tko obeća: „Zabijelimo Hrvatsku i BiH“ – topovima za snijeg. Da nam planine izgledaju poput ove u koju Gorann uskoro ide i s koje očekujemo izvješće.
 

BHZD humor

Došao stariji čovjek doktoru i žali se:
"Doktore, meni se pomiješali živci"
„Kako će ti se bolan pomiješati živci?“- pita doktor.

„Pa lijepo kad sam bio mlad i kad me žena miluje po kosi odmah mi se digne, a sad kad sam ostario
kad me uhvati dole, odmah mi se diže kosa na glavi!“


Policajac zaustavlja pijanca i pita ga:
- Kuda ste krenuli u ovo doba noći?
- Na predavanje. - odgovara pijanac.
- Daj, pa tko sada drži predavanje?
- Moja žena


Čule životinje u šumi da medo ima listu za ubijanje.
Dođe jelen prvi i upita medu:- "Medo je li točno da ti imaš tu listu?"
Medo:- "Imam."
Jelen:- "Jesam li ja na njoj?"
Medo:- "Jesi."
I sutradan nađu jelena mrtvog.
Drugi se ohrabri vuk i dođe kod mede i upita:
"Medo imaš li ti listu za ubijanje?"
Medo:- "Imam."
Vuk:- "Jesam li ja na njoj?"
Medo: "Jesi."
I sutradan nađu vuka mrtvog.
Dođe zeko kod mede i upita:- "Medo imaš li ti listu za ubijanje?"
Medo:- "Imam."
Zeko:- "Jesam li ja na njoj?"
Medo:- "Jesi."
Zeko:- "Možeš li me obrisat?"
Medo:- "Može, nema problema."
POUKA: Komunikacija je ključ uspjeha


- Koliko ima viceva o Bosancima?
-?
-Niti jedan
-?
- Sve je živa istina


Razlika izmedu Talijana i Bosanca?
Talijan kada dođe navečer kući, kaže:
"Bona Sera",
a Bosanac:
"Ne seri bona!"


Kandidat za predsjednika države u nekom selu drži govor, pa kaže:
- "Do vašeg sela izgradit ću pravi put! Napravit ću i vodovod! Izgradit ću i školu!"
Neko iz mase:
- "Ali u selu nema dice!"
- "I dicu ću da vam napravim!"

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji