Red Purple Black

Skijališta čekaju Božić u bijelom

IspisE-mail

BLIDINJE/KUPRES - Blidinje i Kupres u subotnjem sumraku. U središtu Kupresa velike drvene jaslice i okićeno božićno drvce. Skijališta podjednako ukrašena i blještava. Blidinje također u punom sjaju. Pravi predblagdanski ugođaj. A da bi bio potpun, pobrinule su se i snježne pahulje koje su zabijeljele mjesto, ali i Park prirode Blidinje i tamošnja zimovališta i skijališta.
Snijeg je napadao nekoliko centimetara. Ipak nedovoljno za skijanje, ali se za nadati da će snijega napadati zbog   gostiju koji su rezervirali mjesta za doček Nove 2005. u tim gotovo netaknutim dijelovima prirode konačno i upotrijebiti svoju zimsku opremu.
Iako je iz domova sve izgledalo idealno, Večernjakova je ekipa nakon idiličnog sumraka doživjela i - pravu snježnu vijavicu! Temperatura se i nije spuštala toliko nisko, koliko su nam gotovo nikakva vidljivost i hercegovačka bura podizali adrenalin. 

Od vlasnika hotela “Adria ski” na Čajuši Zvonka Bagarića doznajemo kako desetak centimetara novog snijega od subote na nedjelju nagovješćuje i skoro otvaranje skijališta, vjerojatno polovinom  ovog tjedna. No, popunjenost je hotela i centra kompletna.
- Od Božića do Nove godine, ali i poslije sve je rezervirano, kao i za sam doček 2005. Najviše je gostiju  iz Dalmacije i Hercegovine - kaže  Bagarić.Mate Anđelić, v. d. direktora Parka prirode Blidinje, nada se kako je subotnji snijeg nagovještaj  zime i bijelog Božića.

- U novom restoranu podno žičare,  s oko 150  mjesta, vjerojatno ćemo organizirati i doček 2005. Zanimanje je veliko, posebno iz južne Dalmacije. Moći će  se i na otvorenom u snijegu dočekati Nova - kaže Anđelić.
A kakve potencijale kriju ta hercegovčka zimovališta, govori i podatak o  700  vikendica koje u kupreškom kraju grade građani iz Hrvatske, većinom Dalmatinci.

Izvor: Večernji list

KOMENTARI

Prijatelji