Red Purple Black

Većina skijališta ovog vikenda radi, ali…

IspisE-mail

BEZ PADALINA ALI S TEMPERATURAMA U MINUSU
Vikend koji je pred nama na većinu skijališta u okruženju dovest će određeni broj skijaša i boardera koji, unatoč radu žičara i vučnica te djelomično otvorenim stazama, neće moći u potpunosti biti zadovoljni stanjem snježnog pokrivača na njima.

Baby liftovi najzaposleniji

U Hrvatskoj će, ako se ne dogode drastične promjene, ovog vikenda skijanja biti na dvije staze na Bjelolasici, gdje snijega ima oko 60 cm te na stazi Radeševo i stazi baby lifta na Platku gdje je posljednjih nekoliko dana palo preko 70 cm snijega. Na najpoznatijem hrvatskom skijalištu, Sljemenu, snijega ima tek nekoliko centimetara pa ne čudi što su staze zatvorene.

Dobar provod na nekoliko desetaka centimetara snijega mogu očekivati i posjetitelji skijališta u Gorskom kotaru, gdje je sve pripremljeno za skijaše-trkače te dječje radosti.

Ovog vikenda biti će, prema najavama, zatvorena skijališta na Stožer-Vrani gdje snijega ima tek za neskijašku zabavu, Blidinju te Vlašiću gdje je zbog snježnog prekrivača od 5 do 10 cm, ovih dana radio tek baby lift.

Na Čajuši snijega ima najviše do 30 cm, ali topovi na ovom skijalištu rade pa je za petak najavljeno pokretanje dvosjeda te otvaranje S staze.

U Rajskoj dolini na Jahorini ima 65 cm snijega dok ga je na Poljicima 30 cm. Na ovom skijalištu rade svi liftovi osim Ogorjelice 1 i Skočina. U Babinom dolu na Bjelašnici snijega ima 15 cm dok ga u višim dijelovima staza ima i do 80 cm. Ovdje rade liftovi Heliodrom, By i baby lift.

Baby lift radit će i na Brusnici gdje zbog malih količina snijega nije moguć rad velikog lifta, a sa 30 cm snježnog pokrivača ovog vikenda radit će liftovi i staze na Busovačkim stajama i Pridolcima.

Svi u planine

Meteorološke prognoze za naredne dane ne najavljuju posebne padaline, ali predviđene niske temperature koje će na svim skijalištima biti nekoliko stupnjeva ispod nule, omogućit će, makar zadržavanje trenutnog stanja ili na skijalištima s topovima za umjetni snijeg, rad istih.

Prema izvješću službi za održavanje putova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini svi putovi su prohodni, ali uvijek je potreban dodatni oprez.

Treba napomenuti da i skijališta koja će ovaj vikend imati zatvorene staze, imaju dovoljne količine snijega za neke jednostavnije zabave na snijegu pa je stoga naš savjet da se ovaj vikend ipak svi upute na najbliže skijalište i u svježem planinskom zraku prikupe dovoljno energije za slijedeći radni tjedan.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji