Red Purple Black

Zimovanje sportskih klubova Marine Kaštela

IspisE-mail

Sportski klubovi Marine Kaštela već tradicionalno organiziraju pripreme i zimovanje za svoje sportaše u Sloveniji. Ove se godine u Kranjsku Goru na tjedan dana priprema zaputilo 19 veslača i 17 odbojkašica, uz pratnju troje trenera, roditelja i pomoćnih vozača.

Kao i posljednjih godina, smjestili smo se u Počitniški dom za otroke Srednji vrh, nekoliko km udaljen od Kranjske gore, gdje smo, uz uobičajene obroke, u svakom trenutku imali na raspolaganju čaj i voće za djecu. 

Gotovo svo vrijeme pratilo nas je oblačno vrijeme i niske temperature sa  razdobljima gustog snijega pa je došlo do stvaranja novog snježnog pokrivača ponegdje debljeg od 30-tak cm.   

Veslači su svakodnevno trenirali dva puta, a treninzi su im se sastojali od skijaškog trčanja (langlauf), trčanja i teretane. Stariji su na skijama prelazili otprilike 12-15 km, a mlađi 8-10 km. Odbojkašice su odradile treninge snage, brzine i izdržljivosti (trčanje), a veslači su ih podučili i skijaškom trčanju. Uz  teoretski trening, gledanje video zapisa sa utakmica, cure su i ove godine iskoristile poslijepodnevni termin za klizanje na ledu. 

Planiran je i odlazak u Bohinjsku Bisticu gdje smo trebali odigrati trening utakmicu s Odbojkaškim klubom „Bohinj“ i razgledat okolicu, međutim to na žalost nije ostvareno zbog vremenskih neprilika. Već u svibnju imat ćemo mogućnost  odigrat utakmice s Bohinjem jer smo pozvani na jaki međunarodni turnir koji organiziraju za mlađe dobne kategorije, na kojem će uz slovenske ekipe  nastupiti i ekipe iz Srbije, Italije i Hrvatske. 

Slobodno vrijeme tokom dana svi su koristili za sanjkanje i grudanje  na padinama u okolici doma.

Na povratku prema Hrvatskoj, čitava se grupa zaustavila u Bledu, gdje su mogli uživati u ljepotama Bledskog jezera. Jezero okružuju planine i šume, a na sjevernoj obali jezera na jednoj od otpornijih vapnenačkih stijena koju ledenjak nije uspio erodirati sagrađen je srednjovjekovni dvorac, a u sredini jezera nalazi se prirodni otočić na kojem se nalazi barokna crkva Uznesenja Marijina.

Sportski klubovi Marine Kaštela željeli bi se zahvaliti osoblju Počitniškog doma na gostoljubivosti, a posebno smo zahvalni roditeljima i pomoćnim vozačima koji su bili od neprocjenjive pomoći u organiziranju i izvođenju svakodnevnih aktivnosti, te se nadamo još većem broju roditelja u budućim klupskim aktivnostima.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji