Red Purple Black

Iskoristiti svaki centimetar snijega

IspisE-mail

PALE (MALE) NOVE KOLIČINE SNIJEGA
I vikend koji je pred nama neće na svim skijalištima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini biti isti jer će rad ski liftova i staza uvjetovati visina snježnog pokrivača koja se kreće od 5 do 100 cm.

U Hrvatskoj će raditi sva tri veća skijališta, Sljeme, Platak i Bjelolasica, gdje se staze pripremaju za veći broj vikend skijaša. Posebno zanimljivo biti će u Gorskom kotaru i Lici gdje ovog vikenda također očekuju brojne izletnike.

Najviše snijega na skijalištima u BIH ima na Jahorini gdje snijeg i dalje pada pa ga se u Rajskoj dolini nakupilo oko metar. Snijeg pada i na većini ostalih skijališta pa ga je tako danas na Vlašiću nešto više od petnaestak centimetara. Za sve koji posjete Babanovac u funkciji je veliki lift i baby lift kod hotela „Sunce“. Baby lift je u funkciji i na Igmanu dok na Bjelašnici radi nekoliko staza i liftova.

Snijega ima dovoljno na Busovačkim stajama i Pridolcima pa će ova skijališta normalno raditi, kao i ono na Brusnici. 

Snijega nema dovoljno na Rostovu, Stožer-Vrani, Rujištu i još nekim manjim skijalištima, ali ga na Čajuši ima dovoljno jer topovi za umjetno zasnježenje redovno rade. Na ovom, Dalmatincima najbližem skijalištu, tijekom tjedna staze su bile dobro uređene pa će spremne dočekati i subotnje goste.

Na Blidinju, zbog već poznate situacije, sve miruje.

Tmurno vrijeme u petak, s oblacima i ponekom pahuljom snijega, u većini slučajeva nisu baš bili idealno vrijeme za boravak na planinama, ali prema meteorolozima krajem subote i u nedjelju bi se moglo pojaviti i sunčanih razdoblja što će zasigurno skijanje učiniti privlačnijim pa će stoga mnogi iskoristiti radni odmor za putovanje do omiljene destinacije.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji