Red Purple Black

Snijeg u svim prilikama

IspisE-mail

ČVRSNICA SVIMA IZAZOV
Jednom je prilikom netko rekao da su Dalmatinci, a posebno stanovnici Splita rođeni sportaši i da im je na Marjanu napraviti samo malu skijašku stazu s umjetnim snijegom, imali bi i pobjednika Svjetskog kupa u skijanju pa stoga ne čudi što među njima danas ima znatan broj onih koji vole snježne sportove i avanture koje snijeg nosi sa sobom. Jedan od njih koji u snijegu naprosto uživa, ali na jedan poseban, drugačiji način je i Domagoj Laušić, među prijateljima poznatiji kao Buco.

Buco je jedan od onih o kojima bi se, unatoč malom broju godina koje ima, mogli pisati avanturistički i putopisni romani jer iza sebe ima već popriličan broj akcija kao član HGSS-a stanice Split, ali i akcija koje sam sebi organizira i u kojima „baš gušta“.

A među njegovim najvećim guštima, zasigurno je i turno skijanje i skoro pa redovni usponi na Čvrsnicu kojih kroz godinu odradi i do petnaestak. I upravo sa jednog takvog uspona na Pločno zajedno sa Edom Reteljom, polovinom ovog mjeseca, dobili smo fotografije s naslovom „najbolje skijanje do sada“. 

Popeo se Buco na Čvrsnicu i dvadesetak dana ranije, za Božić i to sam, a od Blidinjskog jezera do vrha trebalo mu je manje od pet sati.

Sa kolegama iz zagrebačke stanice HGSS-a Buco je u prosincu sedam dana boravio i na skijanju u francuskom Auronu, a krajem veljače tridesetak pripadnika HGSS-a iz Splita i Makarske na skijanje će u Madonnu di Campiglio.

Za sve koje zanimaju fotografski i videozapisi Bucinih avantura i izuzetne ljepote prirode u kojoj je uživao i koju je osvajao, više mogu pogledati na stranicama koje uređuje zajedno s Tigrom, kolegom iz splitskog speleološkog društva „Špiljar“ Joškom Maslovom.  www.tigaribuco.com

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji