Red Purple Black

Pokrenute žice i na Blidinju

IspisE-mail

SVA SKIJALIŠTA OVOG VIKENDA OTVORENA
Dovoljne količine snijega ovih dana na stazama, aktivirale su sve nadležne da pripreme staze i nadopune ponudu kako bi ovaj vikend mogli primiti što veći broj skijaša, a za mnoge Dalmatince i Hercegovce stigla je još jedna dobra vijest da je po prvi put ove godine otvoreno i skijalište na Blidinju.

Realizirali obećano

Kako smo doznali od Josipa Šimića, na Blidinju ima oko 50 cm snijega pa su se svi potrudili kako bi „vrata“ otvorili već ovog petka. Staze i liftovi su spremni kao i ugostiteljska ponuda pa svi koji dođu na ovo skijalište mogu očekivati dobru skijašku zabavu. Prema njegovim informacija cijena dnevne ski karte i ove će godine biti jednaka prošlogodišnjoj, 25KM. Putovi do Blidinja su prohodni, a dežurne službe za potrebe novog čišćenja spremne. Jedino što može na ovom skijalištu pokvariti kvalitetno skijanje, najavljene su nove snježne padaline u narednim danima.

Novog snijega bit će i na drugim skijalištima pa i na Jahorini gdje je sve radilo i tijekom tjedna te na Bjelašnici gdje je novog snijega više prognozirano za nedjelju. I do ovih se skijališta putovi redovno čiste i nema zastoja.

Sa snijegom i poneka kapljica kiše?

Uz snijeg, čije bi se količine u zraku trebale, prema prognozama, na većini skijališta smanjiti u drugom dijelu nedjelje, nekoliko kapi kiše meteorolozi su predvidjeli za subotnju večer na Vlašiću. Koliko su prognoze točne uvjerit će se svi oni koji tamo budu boravili tijekom vikenda, a prema informacijama mnogi se spremaju za put na to skijalište.

Prema istim prognozama, malo kiše moglo bi učvrstiti snijeg između subote i nedjelje i na Čajuši, ali kao i na drugim skijalištima i ovdje bi ugođaj mogle pokvariti veće količine snijega koje će padati.

Na Stožeru su također otvorili staze i pokrenuli žičaru, pa će se i na ovom skijalištu skijaši i borderi ovog vikenda „boriti“ s dodatnim snijegom.

Unatoč  čišćenju cesta, potreban dodatni oprez

Rad Busovačkih staja i Pridolaca za vikend nije novost, jer je ovdje snijega bilo i kad su skijališta u okruženju bila zatvorena. O onome što je godinama ranije bio minus skijalištu na Busovačkim stajama, težak prilazni put, posljednje dvije sezone izuzetno se vodi računa pa su putovi prohodni i bez problema.

Poneki problem na putu dočeka one koji idu na Brusnicu, ali i to se sanira trudom odgovornih. Ovog vikenda radit će i skijalište na Rostovu.

Pravi vikend očekuju i u olimpijskom centru na Bjelolasici gdje će se uputiti većina Zadrana i skijaša iz unutrašnjosti Hrvatske. Na riječkom Platku gdje također ne nedostaje snijega boravit će uglavnom stanovnici Primorja, a radit će i zagrebačko Sljeme, te skijališta u pitoresknim mjestima Like i Gorskog kotara.

Na kraju treba napomenuti da najavljene snježne oborine, ne samo da mogu pokvariti potpuni užitak skijanja već mogu stvoriti i dodatne probleme u prometu. Zato na put ne krećite bez zimskih guma i naravno, obvezne zimske opreme.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji