Red Purple Black

Petak i subota na Kupresu

IspisE-mail

DVA POTPUNO DRUGAČIJA DANA
Svi oni koji su se zatekli na Kupresu protekli petak bili su složni da je ovog dana sve bilo idealno za pravo snježno uživanje pa nam se tako s kratkim tekstom i nekoliko fotografija javio i Ivo Fraska iz Dubrovnika, a od naših smo čitatelja dobili i nekoliko fotografija načinjenih u subotu sa kojih se može vidjeti da su taj dan vremenske prilike učinile svoje.

- Budući sam se lani osvrnuo na rad skijališta na Kupresu sa prilično negativnim komentarom, moram napisati slijedeće: u petak, 29.01.2010. nas tri prijatelja smo i ove godine odlučili dati šansu Kupresu, te smo s povoljnom vremenskom prognozom, u 6 sati ujutro krenuli iz Dubrovnika. Vrijeme je bilo hladno, putem sami led, tako da smo vozeći uistinu polako došli na Kupres oko 9.30 sati. A gore nas je dočekala prava zimska idila. Sunce, puno snijega, temperatura -21C, izvanredno ispeglane staze - jednom riječju: IDEALNI uvjeti za skijanje. Koliko god bilo odlično za skijanje, svega dvadesetak ljudi na cijelom skijalištu je izgledalo prilično otužno. Negdje oko podne skupilo se nešto skijaša, pa je i atmosfera bila veselija. Koliko smo mogli vidjeti, pokrajna vučnica je skroz dignuta pa se sad sve svodi na samo dvije staze. Zar je toliko malo posla da se ne isplati imati u pogonu i tu vučnicu, tj. i druge dvije staze? Svejedno, moram priznati da nam je ovo bio jedan od najljepših skijaških dana na Kupresu uopće do sada. Kako prognostičari najavljuju vrlo hladnu veljaču, siguran sam da ćemo opet ove zime na Kupres. I vjerujte mi, nećete se pokajati ako svi koji to možete, otiđete bar jedan dan ili vikend na ovo skijalište. – napisao je Ivo Fraska. 

Za razliku od petka, u subotu je na Čajuši bilo znatno više skijaša, ali je nedostajalo sunca. Tmurni oblaci i južni vjetar donijeli su na ovo skijalište i pahulje snijega i susnježice pa su atmosfera i uvjeti za skijanje bili lošiji nego dan ranije, a slično je bilo i na ostalim skijalištima.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji