Red Purple Black

VALENTINOVO NA SKIJANJU: Ne ostavljajte srce u snijegu

IspisE-mail

SNIJEGA IMA I PREVIŠE
Vikend pred nama trebao bi biti obilježen s puno ljubavi, jer je u nedjelju Valentinovo - dan zaljubljenih, a mi predlažemo da ga provedete na snijegu kojeg na svim skijalištima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini ima u znatnim količinama.

Hrvatska prekrivena snijegom

Crvena boja ljubavi dobro će se prilagoditi bijeloj boji snježnog pokrivača kojeg na Bjelolasici ponegdje ima i više od jednog metra, Na ovom skijalištu tijekom vikenda bit će dobre zabave koju pripremaju u brojnim objektima u olimpijskom centru. Snijega ima dovoljno i za posjetitelje Sljemena, 80 cm, koliko je službeno zabilježeno u petak ujutro. Na nedostatak snijega ne mogu se potužiti niti na Platku gdje ga ima do 150 cm.

Mrkopalj, Delnice, Plitvice, Mukinje, Velebno, Krasno i ostala skijališta u Lici i Gorskom kotaru također su omotana bijelim pokrivačem, a zanimljiva priroda tog kraja obojana bijelom bojom garantira vam romantičan vikend.

Romantika na šestosjedu

Romantike će ovog vikenda biti i na Rostovu gdje su uz stazu, pripremili i druga događanja za brojne goste koji su im najavili dolazak. Bit će tu i dobre hrane, a bit će je i na Brusnici gdje se u subotu održava natjecanje u kuhanju gulaša.

Pridolci su u funkciji cijelog ovog tjedna sa 70 cm snijega, a poseban naglasak u uređenju staza i popunjavanju popratnih ugostiteljskih sadržaja, stavljen je na dane vikenda. Na Busovačkim stajama snijega je 100 cm i kao uvijek i oni spremno dočekuju vikendaše.

Olimpijski centar Jahorina bilježi visinu snijega od 140 cm i oblačno vrijeme, a uz sniženje cijena ski passa i dobru zabavu i kod njih je najavljen veći broj gostiju. Na ovom skijalištu izvan funkcije je u petak bio samo šestosjed, a prema neslužbenim informacijama postoji mogućnost njegovog pokretanja već u subotu iako je službeno stavljanje u funkciju najavljeno tek slijedeći vikend.

I drugi olimpijski centar, onaj na Bjelašnici ima dosta snijega, a visina mu iznosi 80 cm u Babinom dolu. I na Malom i Velikom polju na Igmanu, gdje je snježni pokrivač visok 40 cm u funkciji su liftovi.

Destinacije većine Dalmatinaca

Na Dalmatincima najbližim skijalištima, kupreškoj Čajuši i onom na Stožeru visine snijega su od 70 do 110 cm, a snijeg pada i dalje. Nadležni na ovim skijalištima obavijestili su nas da se staze redovno uređuju i da ne bi trebalo biti većih problema za ugodan vikend.

Na Blidinju snijega mjestimice ima i do jednog metra, a ratrak je stalno u funkciji kako bi staze bile što pogodnije za skijanje.

Dio skijaša iz Dalmacije i ovaj će vikend provesti na Vlašiću gdje je snijega oko 50 cm na početnoj stanici lifta, ali intenzitet padanja garantira još nekoliko desetaka centimetara više u subotu i nedjelju. 

Vrijeme i putovi

Prema različitim prognostičkim kartama, ovaj vikend obilježit će uglavnom oblačno vrijeme sa još snježnih padalina, ali i mjestimičnom maglom, a sunčanih razdoblja biti će na hrvatskim skijalištima.

Na onima u BIH veće količine snijega najavljene su u prvom dijelu subote, dok će ostatak vikenda proteći s manjim padalinama ili potpuno bez njih.

Temperature će se kretati od -9 pa do nule, a vjetar koji bi, prema prognostičarima trebao puhati, slabijeg je intenziteta.

Snijeg, kojeg će najviše biti u prvim satima subote, zasigurno će stvarati probleme na cestama, iako svi odgovorni tvrde da se ceste redovno čiste. Dodatni oprez potreban je na svim putnim pravcima, a posebno pažljivi trebaju biti vozači koji iz Dalmacije kreću na Blidinje i Brusnicu te sva skijališta u središnjoj Bosni.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji