Red Purple Black

Dalski caffe – dvobroj 12 i ..

IspisE-mail

ŠPICA SEZONE
Posljednjih petnaest dana kafić je oživio kao nikada do sada, a iako se putovalo i skijalo, mnogo se više odmaralo uz dobro piće i još bolju hranu, a kako je bilo pogledajte iz knjige utisaka našeg konobara.

Ćakule iz ćoška kafića

Ovako izgleda unutrašnjost, terasa i ski servis u sklopu birtije. Okupi se ekipa kad je Nina  puštena, kud i na koga i kako je taj prošao saznali smo kasnije kada su se na Vlašiću staze popravile na radost, čak i Roa, neobično žustrog prema Vlašiću i naviknutog na „tepihe“ u dvoranskim skijalištima . Ništa bez pravog ratraka koji može srediti i „ogromni hupser“.

Saznali smo za novi hotel na Vlašiću, bilo je i druženja, problema s legendarnim kombijem i prijedloga o spuštanju niz skakaonicu s njim - da upali, no nedostajalo je Brunove soli da se i isproba skok. U birtiji se sjedilo i unutra i vani, postavljala su se pitanja poput ovog od Kajkavca: „a kaj bu se zgodil kad popijem kuhani vinćek?“. Kako su skijali na Vlašiću nakon vina pokazali su pjesnički raspoloženi Bodo, koji je u razgovoru s Antom pokazao da mu ni boks nije mrzak, te naša verzija Gorana Milića – Gorann, još uvijek s tragovima ruža tj. puse od Zenchai. 

Moglo se pročitati što se sve događa ljudima uokolo ako imaju problema sa automobilima no svi su sitni prema Suicidalnikovom:  „sutra da ću na Stožer... iden utankat gorivo večeras... da sutra ne gubin minute... zapela brava, a ja na rezervi već 2 dana... ako ko večeras skoči sa prozora, to san ja...“. Do daljnjeg mu preporučamo boravak u WC-u kafića, nekako je smirujući.

Da se nesreće ne događaju - molimo se, molitve u skladu sa skijanjem su smišljali: Šeik, Mimi, Luigi i Droja no ima i konkretnije pomoći, zahvaljujući Miminoj preporuci Geneu o kostolomcu za ozlijeđeno rame, on se vratio omiljenom Kupresu, prava birtija je ovo. Bilo ih je još koji su se liječili na Kupresu no ne tako uspješno, Kaštelanke su liječene, ali ne i izliječene od ovisnosti o bijelom. Najveći ovisnik nam je skijaš Jozo, „ubio“ nas je i fotkama i filmovima, pogotovo nas koji sjedimo u uredu. Dođe mi da ga prepustim poput ovog pileta mački, kojoj nije lako prići od templara, za koju je Mostarac, uskoro sa Čupine Tvrde ravni, rekao: „Ja čuo da je **** pravo zgodna“.

Bilo je žustrih razgovora čije je bolje ovo, ono, pa usporedbi Mostara, Dubrovnika, Vlašića, Kaštela, Splita, Čajuše, Stožera itd., a sudjelovali su 208, Splićo, Luigi, Freerider, Benjamin, Antoni, Mostarac i Tiha, Ro, chiquita, Tiko Pigin, Gorann i crazy border no i dalje nismo ništa pametniji, zaključak je: sve nabrojano može biti bolje. Padaju cijene na sve strane, snijega ima, možda je sad pravo vrijeme za pravo skijanje, znalci to znaju već odavno, a ima se i gdje. System je javio da su šesterosjedi na Jahorini proradili, saznali smo da je Raduša proradila i dobili više informacija o manje poznatim skijalištima koja su relativno blizu Dalmacije ili njenih dijelova - Pridolcima i Kolašinu. 

No samo se za Kupres u birtiji dijele nagrade, a Stožer lagano preuzima primat Vlašiću kao skijalište s dušom, ali i s drugim vrlinama na ovim stranicama. Od švicanera Snimatelja očekujemo izvještaj, filmove i fotke. 

Foto album

Tko je kriv za 10 kg viška?

A bilo je Valentinovo….

Nakon svega u akciji su bili i GSS-ovci koji su spašavali pivo….

…i Ninu

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji