Red Purple Black

Živo i na velikim i na malim skijalištima

IspisE-mail

OČEKUJE SE ODLIČAN VIKEND
Kao što su prognostičari najavili i tjedan za nama obilovao je snijegom tako da su stvoreni svi preduvjeti kako bi skijaši ubilježili još desetke kilometara prijeđenih staza na svim skijalištima u Hrvatskoj i susjednim državama.

Hrvatska ljepotica Bjelolasica bilježi u petak ujutro visinu snijega od 100 cm, temperaturu tek nešto ispod nule i izostanak vjetra sa djelomično sunčanim razdobljima što garantira odlične uvjete za skijanje. Na Platku je snijega dvostruko više, a uvjeti su slični onima u Olimpijskom centru pa i na ovom skijalištu očekuju mnogobrojne goste. Stanovnici glavnog grada pohodit će zasigurno Sljeme gdje je izmjerena visina snijega iznosila 70 cm.

Nakon pravih snježnih mećava i sa stabilizacijom vremenskim prilika uvjeti za skijanje i na manjim skijalištima u Hrvatskoj privući će brojne skijaše.

Značajne visine snijega zabilježene su na Jahorini, oko 150 cm, a na ovom skijalištu, za razliku od ostalih, ono što će možda smetati skijašima bit će blagi vjetar. Oko 100 cm snijega ima na Babinom dolu na Bjelašnici, dok ga na igmanskom Malom polju  ima oko 60 cm.

Oblačno s ponekom pahuljom snijega bilo je u petak i na skijalištu Adriaski hotela na Čajuši, a na susjednom Stožeru visine su od 60 do 80 cm. Na ovom skijalištu još nekoliko besplatnih ski passova čeka one koji su se prijavili pa je ovaj vikend dobra prilika za njihovo korištenje. Visina snijega na ovom skijalištu jednaka je onoj na Blidinju, a najmanje snijega, iako dovoljno za pravo skijanje ima  na spremnom Vlašiću.

Već standardno, osiguran  je nesmetani rad skijališta na Busovačkim stajama i susjednim Pridolcima. Isto tako, u funkciji je i skijalište na Brusnici kao i obiteljsko skijalište na Rostovu.

Dodatne količine snijega pokrenule su lift na Rujištu, ali i nastavile kontinuitet onoga na Kozari. Pod upitnikom je tek rad skijališta na Raduši i to zbog većih količina snijega koje zahtijevaju dodatne radove na pristupnom putu, ali i ovdje se nastoji taj problem riješiti.

Treba reći da će svi ostali putovi biti pripremljeni za prometovanje uz stalni angažman poduzeća zaduženih za održavanje cesta, ali dodatni oprez nikada nije naodmet poglavito kada je riječ o pristupnim cestama manjim skijalištima. 

Meteorološka prognoza za dane vikenda najavljuje uglavnom izmjenjivanje naoblake sa sunčanim razdobljima bez većih strujanja zraka i s temperaturama ispod nule koje bi trebali snijeg održati kvalitetnim, a sve najavljeno garantira još jedan pravi skijaški vikend.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji