Red Purple Black

Jesmo li na kraju sezone?

IspisE-mail

PROLJEĆE NA VRATIMA
Iako su sunce i južni vjetar u četvrtak oslabili kvalitetu snijega na ponekim stazama, a najavljene temperature u petak i subotu još će doprinijeti tome, odgovorni na skijalištima u okruženju su složni: Skijanja će ovaj vikend biti.

Kako smo na samom pragu proljeća, a sve prognoze govore kako većih snježnih oborina neće biti u narednom razdoblju, vikend pred nama je idealan za zaključiti ovogodišnju skijašku sezonu. Ako ne planirate uskoro otići na neko od skijališta visoko u Alpama ili skijati u toplim mjesecima na nekom od europskih glečera, opremu za skijanje spremite nakon nadolazećih dana vikenda.

Većina skijališta još bilježi značajne količine snježnog pokrivača, a tek ponegdje na manjim visinama, poput početne stanice vlašićkog lifta na Babanovcu snijega nema previše. Ali sve će kompenzirati staza na Markovcu gdje ga ima i više nego dovoljno. Na Babanovcu vrijedne ruke dovlače snijeg s visina i ravnaju ga kako bi omogućili dodatne skijaške užitke. 


Vlašić u petak navecer

Ponešto problema ima i na Blidinju gdje zbog tehničkih poteškoća staze nisu idealno pripremljene, dok na svim drugim skijališta do četvrtka navečer nije bilo većih problema. Od najavljenih događanja ovog vikenda izdvajamo snowboard cup Jahorina koji će se održavati na stazi Poljice od petka do nedjelje.

Jedna od opcija je i jednodnevni izlet s agencijom KONDOR LINE koja i ove nedjelje vozi na Kupres.

Naš savjet za ovaj vikend je svakako otići na neko skijalište, a ako od dva dana vikenda možete birati, naša je preporuka da to uradite u subotu. Vrijeme bi trebalo biti povoljno, temperature iznad nule, a kvalitetu snijega na stazama ovaj put pomalo zanemarite. Ipak će mnogima ovo vjerojatno biti posljednje skijanje u sezoni.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji