Red Purple Black

Prikuplja se dokumentacija za radove na Jahorini

IspisE-mail

PRVA FAZA UMJETNOG ZASNJEŽIVANJA
Lijepim vijestima koje su nam ovog ljeta stizale s Jahorine, a odnose se na projekt umjetnog zasnježivanja, realizacija je još uvijek papirnata, pa su i nadležni u Olimpijskom centru Jahorina, kao i brojni gosti ovog skijališta u očekivanju početka realizacije na samom terenu.

Kao izvođač radova, između četiri tvrtke iz Austrije i Italije koje su se javile na natječaj, izabrana je talijanska tvrtka Snow star s kojom je početkom srpnja potpisan ugovor o izgradnji suvremenih instalacija za umjetno zasnježivanje. U ime Snow stara ugovor je potpisao Sergio Lima, a u ime OC Jahorina Branko Koroman i Petar Zeković.

Cijeli projekt umjetnog zasnježivanja na Jahorini težak je 3.4 milijuna maraka, a platit će se s odgodom nešto manjom od dvije godine. Ovim projektom će se pokriti zasnježivanje staze Skočine-Prača na kojoj je do sada bio najveći nedostatak sniježnog pokrivača. OC Jahorina obvezao se provesti postupak dobijanja građevinske dozvole i ostale potrebne dokumentacije. Kako taj postupak još uvijek traje, nisu utvrđeni ni rokovi do kojih cijeli projekt mora biti gotov.

Ako nadležne institucije pokažu malo više sluha i ubrzaju se procesi sređivanja dokumentacije, već ove zime umjetni snijeg trebao bi se praviti i na Jahorini. Nakon tog projekta iz OC Jahorina najavljuju i postavljanje novih šestosjeda na istu stazu.

U OC Jahorina utvrdili su i nove cijene za slijedeću skijašku sezonu 2010/11. Prema utvrđenim cijenama, došlo je do blagog poskupljenja usluga od 12 do 13% u odnosu na završetak prošle ski sezone. Tako će za cjelodnevni ski pass gosti morati izdvojiti 30 KM umjesto 27 KM, dok će petodnevna karta umjesto 119 KM sada koštati 135 KM.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji