Red Purple Black

Strojevi na Platku uređuju staze

IspisE-mail

VELIKE PLANOVE KOČE MALA SREDSTVA
Iako su određeni radovi na uređenju skijališta Platak započeli još prije prošlogodišnje sezone, zbog činjenice da se kasnilo s njihovim početkom, zaustavljeni su, a kako se s nastavkom radova čekao kraj ovogodišnjeg ljeta, pitanje je hoće li sve planirano biti gotovo i do početka ove sezone.

U ovom trenutku radi se na uređenju staze Radeševo, kao i na proširenju i niveliranju staze Radeševo 2, što je uvjet za dobivanje dozvole za održavanje utrke Europskog kupa 2011. godine. U skladu s tim neophodna je i nabavka ratraka s vitlom kako bi se strmi dio staze mogao kvalitetno održavati.
Uređena je i staza Zavoj 19, renovirana sjedečnica, a i ugostiteljski objekt na stazi dobio je novi izgled.
Na Platku se je, uz odobrenje nadležnih, posjekao dio šume zbog izgradnje snow tubinga.
Među brojnim najavama koje su nam stizale s ovog skijališta je i traka za početnike u dužini od 150 metara, koja bi ove sezone trebala profunkcionirati.

Projekti još bez realizacije

Činjenica je da se Platak, unatoč dobrim predispozicijama i zanimljivom geografskom položaju, smješten na 1110 metara nadmorske visine, 10 km zračne linije od mora, u odnosu na slične centre na ovim prostorima nije pomakao naprijed pa danas ima tek osam kilometara staza i smještaj samo u planinarskom domu.

Uređenje sportsko-rekreacijskog centra na Platku, gdje bi osim zimskih sportova bili zastupljeni i sadržaji za pripreme velikog broja sportaša, tema je o kojoj se u Primorsko-goranskoj županiji govori već nekoliko desetaka godina. Unatoč tome što su izrađeni brojni projekti uređenja, malo se toga uradilo. Ipak, najnoviji projekt uređenja je usvojen, a odgovorni tvrde da će njegova 1. faza, koja obuhvaća nove staze, uređenje postojećih, vodovod, pristupne ceste, preuređenje planinarskog doma i nabavku novih sjedečnica, biti gotova do 2015. godine. Druga faza koja obuhvaća razvoj različitih vidova turizma, prema planovima trebala bi se okončati do 2020. godine.

Prazne općinske, županijske ali i državne blagajne i na ovom skijalištu ostavile su traga pa će relizacija planova uređenja ovog područja, planirana za slijedećih deset godina, ipak teći malo sporije. U skladu s tim i planirana staza Radeševo 3, nove žičare ili akumulacijsko jezero potrebno za kvalitetno umjetno zasnježavanje ipak će morati pričekati.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji