Red Purple Black

Zdeslav donio prve pahuljice

IspisE-mail

U HRVATSKOJ I SLOVENIJI
Sve najavljivane prognoze ove su se nedjelje pokazale točnima pa su Hrvatsku i susjednu Sloveniju zasule prve pahuljice ovosezonskog snijega, koje je donijela ciklona Zdeslav.

Prvi snijeg u nedjelju je pao u planinama Gorskog kotara,a zabijelilo se na Zavižanu, dijelu sjevernog Velebita gdje se temperatura spustila ispod nule. Snijeg je pao i na riječkom skijalištu Platak, a kako je izgledalo parkiralište tog skijališta prekriveno prvim centrimetrima snijega zabilježile su tamošnje web kamere.
Snijeg je pao i na višim točkama u Sloveniji, dok je u BIH ista ciklona donijela samo kišu.

Kako nam je u telefonskom razgovoru kazao Kaštelanin Joško Markov iz Crometeo udruge, ova prva dva dana ovog tjedna bit će malo stabilnije, ali u srijedu stiže nam nova, brzoprolazna fronta, kada u planinama ponovo može biti snijega, čak i na nižim točkama nego u nedjelju.
Od četvrtka do kraja tjedna vrijeme će biti stabilnije, ali uz niže temperature.

Iako je za mnoge ovaj prvi snijeg preuranjen nije zgorega spomenuti da je u godinama ranije prvi snijeg na Velebitu padao na samom početku listopada, dok je prošle godine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini prvi snijeg pao 12. listopada i to u količinama dostatnima za prve snježne radosti.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji