Red Purple Black

Zimski uvjeti na cestama

IspisE-mail

NOVI VAL HLADNOĆE ZAHVATIO NAŠE KRAJEVE
I dok su u ponedjeljak stizale vijesti iz Austrije o snijegu u planinama, mnogi su čekali kada će taj snijeg stići i kod nas, a u utorak ujutro još jednom su se točnima pokazale sve meteo prognoze jer pahulje su padale u gorskim krajevima Hrvatske te u nekim krajevima Bosne i Hercegovine.

Osim što je snijeg pao na Zavižanu, padao je i na Sljemenu, te u Gorskom kotaru i Lici gdje su zbog uvjeta na cestama, posebno oko Plitvica, proglašeni zimski uvjeti vožnje. U ostalim dijelovima Hrvatske pada kiša, a zbog jačanja bure podno Velebita i dijelu Dalmacije i tu su na snazi posebna prometna ograničenja.
Temperatura u cijeloj Hrvatskoj spustila se desetak stupnjeva u odnosu na jučerašnju, a u dijelu gorskih područja iznosi i nekoliko stupnjeva ispod nule.

U BIH su pahuljice zabijelile nad Skender Vakufom i Mrkonjić Gradom, te u još nekim dijelovima centralne BIH. I na većini prometnica u susjednoj državi potreban je oprez u prometu zbog skliskih i mokrih kolnika.

Prema prognozama, ipak nas uskoro očekuje razvedravanje, a na onaj pravi snijeg koji očekuju skijaši, morat će se još malo pričekati.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji