Red Purple Black

HGSS proslavila 60 godina postojanja

IspisE-mail

PRILIKA ZA ČESTITKU
Fotoizložba autora Zorana Ercega, postavljena ovih dana u knjižnici Marka Marulića u Splitu, s motivima prirode i gorskog spašavanja, a upriličena povodom proslave 60 godina rada Hrvatske gorske službe spašavanja, kao i brojna svečana događanja koja se održavaju posljednjih mjesec dana u čast ove obljetnice, podsjetili su nas na velike ljude koji se za nas brinu u svakom trenutku našeg boravka na planinama, ali i drugdje.

Nekoliko desetaka tisuća spašenih ljudskih života, najvažniji je rezultat kojim se mogu pohvaliti članovi HGSS-a. Unatoč što se u većini slučajeva spašavanja odvijaju u dramatičnim okolnostima teških i nepristupačnih terena, članovi ove službe uvijek su spremni, a glavna su im oružja, u bitkama za ljudske živote, njihova humanost, požrtvovnost i nadasve skromnost.

Iako rade uglavnom volonterski, brojni sportaši, avanturisti, liječnici, studenti, inženjeri, tehničari, „mali ljudi“ iz susjedstva i svi oni drugi uključeni u rad HGSS-a, posao koji urade na terenu i više je nego profesionalan.

Ovom prilikom svim našim dragim prijateljima Buci, Duli, Ivanu i ostalima te njihovim kolegama iz HGSS-a čestitamo ovu veliku obljetnicu, a članovima svih GSS-a na ovim područjima želimo što manje posla i još više uspjeha.

Nekoliko slika s izložbe Zorana Ercega

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji