Red Purple Black

Uživanje na Stubaier gletscheru

IspisE-mail

ČLANOVI HZUTS-A NA SEMINARU I SKIJANJU
Više od četrdeset članova Hrvatskog zbora učitelja i trenera skijanja prije tjedan dana boravili su na austrijskom Stubaier gletscheru gdje su sudjelovali na organiziranom seminaru „Metodika rada s djecom od 7 do 9 godina“ te usput isprobali i sve čari skijanja na ovom najvećem austrijskom ledenjačkom skijalištu.

Stubai glečer nalazi se u austrijskoj pokrajini Tirol, nekoliko desetaka kilometara udaljen od Inssbrucka. Svojom konfiguracijom i visinama iznad 3.200 metara nadmorske visine ovo skijalište obiluje snijegom tijekom punih devet mjeseci pa ga mnogi pohode u jesen i proljeće kada snijega na drugim skijalištima nema.

Skijalište ima oko 110 km staza od kojih je 25 km teških, 45 km lakih i 40 km srednjih staza, kao i staze za snowboard i skijaško trčanje.
Staze su povezane sa čak 5 kabinskih žičara, 7 sjedečnica i desetak vučnica. Na skijalištu postoji i snowpark te ledena stijena za penjanje, tubing staza, a neke od staza na kojima se mjeri vrijeme otvorene su za sve skijaše.

Članovi HZUTS-a iz najvećeg dalmatinskog grada, morali su do skijališta prijeći i do 1000 km. Međutim, pet dana lijepog vremena, 60 cm novog snijega koji je pao u podnožju i znatno veće količine na visinama te razmjena iskustava i nova saznanja, dužinu puta učinili su zanemarivom.

Njih nekolicina iz Splita, a među njima i Tomislav Musa koji nam je velikodušno ustupio svoje fotografije sa Stubaier ledenjaka, uskoro će nekoliko će dana ponovo provesti na snijegu i to na Molltaler glečeru gdje će boraviti od 18. do 21. studenog i pri tome pozivaju sve zaljubljenike u skijanje da im se pridruže u još jednoj snježnoj avanturi.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji