Red Purple Black

Svi na bosanske planine - gdje ima snijega

IspisE-mail

DUBROVNIK - Skijanje je i ove godine vrlo popularno među Dubrovčanima. Mnoge dubrovačke obitelji posljednje dane siječnja, za posljednjega tjedna zimskih praznika, iskoristit će za odlazak na skijanje.
Najtraženija su skijaška odredišta Kupres i Bjelašnica u susjednoj BiH, a zanimanje je 50 posto veće nego lani, što iznenađuje čak i turističke djelatnike. Porast zanimanja turistički djelatnici objašnjavaju blizinom i i prihvatljivijom cijenom nego u europskim skijalištima. Najtraženiji su trodnevni i sedmodnevni aranžmani s organiziranim prijevozom, a najveća je gužva za školskih praznika.

Agencija Elite Travel organizira trodnevni aranžman, u koji je uključen prijevoz i polupansion u hotelu Adria Ski u Kupresu, a stoji 750 kuna. U sarajevskom je hotelu Hollywood na Bjelašnici taj aranžman 40 kuna skuplji. Za sedmodnevni aranžman na Kupresu u hotelu s tri zvjedzice treba izdvojiti 2150 kuna, a sedam dana u hotelu Maršalu na Bjelašnici stoji 2450 kuna, u što je uključen prijevoz. Iz agencije Atlasa rekli su kako su najtraženiji i najprodavaniji aranžmani u Sloveniji. Atlas i ove godine nudi produljene vikend-odmore (pet dana) u susjednoj BiH.

Prijevoz i polupansion u hotelu s tri zvjezdice stoji 1435 kuna, a jednak aranžman na Bjelašnici stoji 1250 kuna. Od stranih odredišta najprodavaniji je talijanski Paso Tonale, no cijena "bijeloga" odmora u talijanskim i austrijskim skijaškim centrima stoje od 2200 do 3400 kuna i više.
- Tijekom školskih praznika rasprodani su svi skupni aranžmani za Jahorinu i Kupres, nešto slobodnih mjesta ima na Bjelašnici, a izvan toga termina mjesta ima u sva tri odredišta - rekla je Anđelka Martić iz Atlasa.

KOMENTARI

Prijatelji