Red Purple Black

VLAŠIĆ: Ista priča se nastavlja

IspisE-mail

alt

SKIJALIŠTE STAGNIRA, SMJEŠTAJNA PONUDA U RAZVOJU
Iako bi mnoge skijaše koji gravitiraju skijalištu na Vlašiću više obradovale vijesti o postavljanju neke sjedežnice ili uređenju dodatnih staza, dobre vijesti s ovog skijališta stižu tek vezano uz smještajne kapacitete i nastojanje pojedinaca da događanja s jedne od najljepših planina u okružju, uz pomoć različitih medija, poprate na primjeren način.

Već pomalo dosadna i za mnoge deprimirajuća sapunica o događanjima na vlašićkom skijalištu svoje nastavke s radnjom koja se vrti oko privatizacija, koncesija, odgovornosti ili potpisivanja ugovora, a u kojoj glavne uloge imaju lokalni, kantonalni i državni političari, po svemu sudeći imat će i dalje.

No, s Vlašića su nam ovog ljeta i jeseni, stizale i poneke dobre vijesti, koje neće imati velikog utjecaja na kvalitetu skijaške ponude, ali hoće na kvalitetu ukupne ponude na ovoj planini. Tako smo na portalu Babanovac.net, od njegovog urednika Benjamina Seferovića, dobili informaciju o najavi uređenja šetnice, koja se vezuje uz aktivnosti udruge Vlašić – planet života, ali i za mnoge važan podatak kako će ove sezone Vlašić imati web kamere i Internet radio pomoću kojih će se moći direktno pratiti stanje na skijalištu. Ne treba posebno niti napominjati da je za ovu novost zaslužan najviše upravo Seferović, koji duži niz godina radi na promociji Vlašića.

Određene najave postoje i na temu cijena ski karata, jer se u poduzeću Vlašić SKI i hotelu Sunce razmatra mogućnost sniženja cijene korištenja ski liftova.

altHotel Blanka

Na Vlašić je ovih dana stigla i nagrada „Wellness Award 2010“ s Regionalne konferencije o zdravstvenom, wellness i spa turizmu u Beogradu, koju je dobio hotel Blanka. Međunarodni stručnjaci koji su ocjenjivali ponude mnogobrojnih hotela u regiji, ocjenili su kako ovaj vlašićki hotel ima vrhunsku ponudu te je prilagođen je najzahtjevnijim traženjima svojih gostiju, što je dodatna reklama ne samo za hotel već za cijelu planinu Vlašić i turizam koji se na njoj razvio.

Nakon nekoliko godina, u kojima je bio zatvoren za goste, polovinom prosinca, ponovo će početi s radom i hotel Babanovac koji je smješten na centralnom dijelu istoimenog platoa u čijem je sklopu i veliki parking. Zakupom ovog hotela riješen je i problem osvijetljenja ovog dijela Babanovca, što je u godinama ranije bio trn u oku svakom posjetiteju i gostu.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji