Red Purple Black

Svi u iščekivanju

IspisE-mail

alt

SPUŠTAJU SE PAHULJE I TEMPERATURA
Nakon lijepih vijesti da je u večernjim satima ponedjeljka na Vlašiću i još nekim skijalištima u okruženju počeo padati snijeg, većina skijaša rekreativaca iz Dalmacije s nestrpljenjem čeka hoće li se prognoze o sniježnim padalinama ovih dana obistiniti.

U utorak ujutro na Jahorini, na kojoj se temperatura spustila na -1 C, bilo ga je oko 5 cm i već je blago zabijelio staze, što se vidi i na njihovoj web kameri. Na Vlašiću ga je u ranim jutarnjim satima zamijenila kiša sa susnježicom, ali temperatura od 2 stupnja koja blago pada i ostale naznake govore da će snijeg ponovo padati u poslijepodnevnim satima.

alt
Jahorina

Na Kupreškoj visoravni snijeg je ostao u tragovima, ali i ovdje  su nebo prekrili snježni oblaci, a temperatura se spustila na 0 stupnjeva.

alt
Kupres

I na većini drugih skijališta u BIH snijeg je ostavio tragove, dok su skijališta u Hrvatskoj uglavnom pod kapima kiše. U Sloveniji tek koji centimetar snijega ima na višim nadmorskim visinama, a zanimljivo je da je temperatura na hrvatskim i slovenskim skijalištima uglavnom još nekoliko stupnjeva iznad nule.

alt
Kranjska gora

Sniježni oblaci koji su se prije dva dana našli iznad Alpa nisu svugdje bili isto aktivni pa su i količine snijega na skijalištima različite što se vidi i iz snimki koje nam dolaze s web kamera u Austriji, Italiji i Francuskoj.

No, kako stoji u svim dostupnim prognozama, narednih dana snijega će biti, a na skijalištima koja Dalmatinci najradije pohode najviše će ga pasti u četvrtak i petak. Na žalost mnogih, već nakon vikenda očekuje se blago zatopljenje pa se pretpostavlja da će i u narednom razdoblju moći skijati tek oni koji se upute na neko skijalište na zapadu.

alt

altFrancuske Alpe

alt

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji