Red Purple Black

Očistite snijeg s automobila prije vožnje

IspisE-mail

POVEĆAVAJU SE KAZNE ZA PREKRŠAJE
Nove izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama u Hrvatskoj, donose sa sobom niz pooštrenih mjera i kazni za određene prekršaje, a među njima je i kazna za neočišćeni snijeg s automobila, na što treba pripaziti u ovim zimskim danima.

Prema tim izmjenama i dopunama, kaznom od 700 kuna biti će kažnjeni oni vozači koji nisu očistili snijeg s krova, vjetrobrana i poklopca motora automobila, prije nego što su automobilom krenuli u vožnju.

Vozači mogu zaboraviti i na pozdravljanje u vožnji svjetlosnim signalima, a posebno na blendanje koje je poznato kao solidarnost među vozačima, jer će za to plaćati kaznu u iznosu od 2.000 kuna.
Niz izmjena odnosi se i na pretjecanje na za to nedozvoljenim mjestima, za što su također kazne znatno povećanje, a cilj svih izmjena i dopuna ovog Zakona je smanjivanje broja prometnih nezgoda i broja poginulih na cestama.

Novim uredbama, svi vozači, osim o brizi za vlastitu sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu, morat će povesti računa i o sigurnosti svojih novčanika.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji