Red Purple Black

Ovogodišnje cijene ski karata

IspisE-mail

POGLED NA CJENIKE
U očekivanju početka skijanja, skijališta su objavila cijene ski karata za ovu sezonu, pa smo virtualno prošetali po skijalištima kako bi utvrdili postoje li razlike u cijenama te koliko one odgovaraju ponudi na skijalištu, nakon čega smo zaključili da u različitim usporedbama ima i ponešto nelogičnosti.

Sva skijališta u okruženju, osim Blidinja gdje je sve vezano uz skijanje jedna velika nepoznanica i Vlašića koji na službenim stranicama još nije objavio nove podatke, utvrdili su i objavili cijenu ski karata.

Tako će jednodnevna karta na Jahorini i Bjelašnici koštati 30 KM (oko 15.5 eura), isto toliko koštat će i na skijalištu hotela Adriaski na Čajuši te na Stožeru, na kojem će vam po završetku skijanja vratiti 5 KM u gotovini ili ugostiteljskoj ponudi pa ispada da je ovdje karta ipak 25 KM (oko 13 eura).

Na Bjelolasici je cijena karte 100 kuna (oko 14 eura), kao i na Sljemenu u dane vikenda. Na ovom zagrebačkom skijalištu preko tjedna možete skijati za svega 70 kuna. Na Platku je cijena nešto veća i iznosi 130 kuna (oko 18 eura).

Cijena ski karte na srpskom Kopaoniku je od 1900 do 2100 dinara (18 do 20 eura), zavisno u kojem terminu skijate, a na crnogorskom Kolašinu 20 eura.

Što više idete izvan granica Hrvatske na zapad i cijene su više pa u Kranjskoj gori jednodnevni ski pass košta 29 eura, a na Mariborskom pohorju 29.5 eura. Oni koji odu primjerice u Nassfeld za kartu će morati izdvojiti 37 do 40 eura, te na Kronplatzu, zavisno od datuma kada tamo skijate, od 34 do 42 eura. U Les 2 Alpes cijena za dvodnevnu ski kartu iznosi 63 eura.

Iako bi se cijene uglavnom mogle opisati uzrečicom „koliko para, toliko muzike“, ne možemo se oteti dojmu da pojedina skijališta svoju muziku smatraju kvalitetnijom nego što ona u stvari jest.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji