Red Purple Black

Tisuće idu na ski openinge

IspisE-mail

IZ IZVJEŠTAJA TURISTIČKIH AGENCIJA
Otvaranje skijaške sezone za mnoge je nestrpljivo iščekivan trenutak, koje na skijalištima BIH i Hrvatske uglavnom ovisi o količinama snijega, dok se na velikim skijalištima ono po tradiciji održava početkom i sredinom prosinca, kada temperature padaju.

Službeni početak sezone uskoro će se obilježiti na brojnim bosansko-hercegovačkim skijalištima, što ne znači da će se i započeti sa skijanjem. Nasuprot tome, brojne putničke agencije još su prošlog vikenda vodile svoje klijente u zapadnoeuropska skijališta na ski openinge, gdje su uživali kako u skijanju, tako i u brojnim zabavnim sadržajima.

ski1
I ovaj vikend najavljena su brojna otvaranja poput onih na talijanskim skijalištima Kronplatz, San Martino di Castrozza, Sexten ili Val di Fassa. U Austriji svoja vrata skijašima otvaraju Schladming, Zell Am See, Saalbach, Bad Kleinkircheim i drugi. U Sloveniji Kranjska gora i Rogla već su pokrenule žičare, a na Cerknom također ovih dana službeno označavaju početak sezone kao i na Mariborskom pohorju, Krvavecu i srpskom Kopaoniku. Za one koji se nisu odlučili biti dio zanimljivih programa otvaranja skijaške sezone ovog vikenda, još uvijek postoji mogućnost da se priključe tisućama skijaša koji kreću u povoljnim aranžmanima na jednu od zanimljivih destinacija.

Tako će se u Nassfeldu i Bad Kleinkircheimu „sezona otvarati“ i naredna dva vikenda, a tada će službeno započeti s radom i skijališta u talijanskim centrima Marmolada, Falcade, Tarvisio i drugi.

Za sve one koji početak skijanja žele obilježiti cijelim tjednom skijanja, agencije su pripremile povoljna putovanja na francuska skijališta i to od 11. do 18. prosinca, između ostalog u Les Orres, Risoul ili Puy St. Vincente.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji