Red Purple Black

Na Čajuši i Bjelašnici danas se skija

IspisE-mail

NA VEĆINI SKIJALIŠTA OČEKUJU JOŠ SNIJEGA
Iako su temperature prave zimske, a snijeg je padao nekoliko dana, tek pojedina skijališta otvorila su svoja vrata skijašima i to uglavnom zahvaljujući dodatnim količinama snijega iz sustava za umjetno zasnježivanje, pa najviše razloga za zadovoljstvo mogu imati posjetitelji kupreške Čajuše, Bjelašnice i slovenskih skijališta.

Na Čajuši i Bjelašnici danas će se obilježiti službena manifestacija početka skijaške sezone, ali i otvoriti staze. Na Čajuši su, nakon višednevnog rada topova, u pripremno pokretanje uključili i dvosjed i četverosjed, dok će na Bjelašnici, gdje su se odgovorni borili s vremenskim problemima pri zasnježavanju, raditi lift X. Posjetitelji ova dva skijališta moći će besplatno koristiti usluge vertikalnog transporta. Od subote će se primjenjivati već određene cijene ski karata.

Kranjska gora i Pohorje, kao i ostala slovenska skijališta rade već neko vrijeme, ali i njihovi skijaši skijaju po dodatnim količinama umjetnog snijega.

Unatoč tome što se umjetno zasnježivanje obavlja već nekoliko dana i na hrvatskim skijalištima Sljeme i Platak, priprema staza još nije gotova pa se pretpostavlja da će skijanje po njima pričekati slijedeći vikend. Na Bjelolasici, na kojoj nema mogućnosti umjetnog snijega, prirodnog ima od 30 do 50 cm, ali na ovom skijalištu tek je u tijeku provjera tehničke ispravnosti skijaške infrastrukture.

Od 20 do 30 cm snijega na početnim stanicama ima na Vlašiću, Stožer Vrani, Blidinju i Jahorini, što nije dovoljno za puštanje staza u rad, ali se svi nadaju da će, prema prognozama, snježnih padalina biti u noćnim satima petka i tijekom subote te da bi se uz dodatne centimetre bijelog pokrivača skijaška sezona pokrenula i na ovim skijalištima. Najbliže subotnjem otvaranju je skijalište na vlašićkom Babanovcu.

Za sve koji će željeti uhvatiti sami start rada skijališta u okruženju, upozoravamo na obvezu dodatne zimske opreme za vozila kao i na niske temperature koje vladaju na skijalištima

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji