Red Purple Black

Pravi odmor uz licencirane učitelje skijanja

IspisE-mail

UPOZORENJE S VLAŠIĆA
Na Vlašiću i ostalim skijalištima vrše se posljednje pripreme za još jednu zanimljivu sezonu, zbog čega se mnogi nadaju da će imati više sreće sa snijegom, a kako bi sezona bila zabilježena kao zanimljiva i uspješna važno je povesti računa i o onima koji su se tek uputili u skijaške vode i o ljudima koji rade s njima.

I ove godine na Vlašiću se očekuje veliki broj gostiju iz Hrvatske, naročito iz Dalmacije. Novogodišnji praznici se bliže, a smještajni kapaciteti su već gotovo popunjeni, pa se svi nadaju još jednoj nezaboravnoj novogodišnjoj zabavi na Babanovcu, turističkom središtu srednjobosanske ljepotice. U razgovoru sa turističkim radnicima na Vlašiću, saznali smo da su svi hoteli spremni za doček gostiju, staze se svakodnevno uređuju, rentali su već otvoreni, a i učitelji skijanja čekaju da podijele svoje prve ovogodišnje skijaške lekcije. No, od učitelja skijanja iz ski team-a "Babanovac" saznali smo i za manje probleme koji su prisutni kada je u pitanju obuka skijaša na ovoj planini.

- Na Vlašiću radi veliki broj skijaških anonimusa i neznalica koji se predstavljaju kao učitelji skijanja, te na prevaru uzimaju gostima novac, a zauzvrat ih veoma loše nauče skijaškim tehnikama ili ih kako sam osobno upoznat ničemu ne nauče. Ti ljudi, naši dragi gosti i prijatelji, najčešće u neznanju uzmu za učitelja prvog koji im se ponudi, što se u većini slučajeva pokaže kao pogrešno. To stavlja jednu tamnu mrlju na ovu prelijepu planinu i na sve časne i profesionalne učitelje skijanja.

vlasic2

Mi u ATUS-u na sve načine pokušavamo ih privoljeti da polažu za učiteljsku licencu, međutim oni to niti žele, niti skijaškim znanjem mogu, tako da nastavljaju“potkradati“ turiste. Ovom prilikom bih skrenuo pažnju našim dragim prijateljima iz Dalmacije i cijele Hrvatske da za sebe i svoju djecu uzmu samo licencirane učitelje skijanja, jer se tu ne radi samo o novcu, nego i o sigurnosti što nam je na prvom mjestu. Kroz skijanje treba da u sigurnim uvjetima nešto naučimo, zabavimo se i stvaramo nova prijateljstva. Tražite od svog učitelja skijanja licencu ATUS-a, pogledajte ima LI značku ATUS-a na rukavu, pa kada se uvjerite da je to pravi, školovani učitelj skijanja, tek onda se uputite na skijanje sa njim. Na web stranici ATUS-a BiH možete pronaći sve licencirane učitelje skijanja sa Vlašića i iz BiH. Skijanje je zabava, ali sigurnost nam treba uvijek biti na prvom mjestu – kazali su nam ovi licencirani učitelji skijanja.

Dakle, svi skijaši neka se pripreme za još jednu sezonu snježnog užitka i blagdane u pravom zimskom ozračju, a oni koji to tek namjeravaju postati - oprez, izaberite za sebe učitelja koji će vas sigurno provest kroz nezaboravan aktivni odmor.

vlasic1

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji