Red Purple Black

Skija se i u Hrvatskoj

IspisE-mail

SLJEME PRORADILO, NA PLATKU ISPROBAVANJE
U Zagrebu je u nedjelju, drugi dan Božića, unatoč skeptičnosti mnogih, proradio Crveni spust skijališta na Sljemenu, a u ponedjeljak je na Platku u probni rad stavljena pokretna traka pa su je skijaši imali priliku gratis isprobati.

Na Sljemenu su već postavljene tribine i šatori, već danima se prodaju karte, a čini se da je i ostalo za utrku Snježne kraljice početkom siječnja pripremljeno. Snijega sa strane staze ima samo za "atmosferu", ali na stazi ga ima dovoljno čemu su, za svaki slučaj, doprinijeli i topovi za umjetni snijeg pa je crveni spust dobro pripremljen za utrku, tvrd i na mjestima leden.

 

U nedjelju se na -5 stupnjeva, uz malo magle i bez gužve, moglo kvalitetno i naskijati, iako su na stazi postojale brazde koje je za sobom ostavila skijaška reprezentacija i koje su zadavale probleme još uvijek nedovoljno spremnim skijašima te početnicima za koje Crveni spust nije pravi izbor.

Skijanje na Crvenom spustu biti će moguće zaključno u srijedu, a nakon toga je najavljen rad Bijele vučnice i staze pored nje na kojoj inače skijaju školarci i početnici. Odgovorni očekuju poprilične gužve jer će mnogi mladi Zagrepčani iskoristiti školske praznike za boravak na skijalištu, što će biti pozitivan pomak u odnosu na godine ranije kada im je odmor u Zagrebu prolazio bez skijanja.

Uglavnom, u nedjelju su Zagrepčani konačno osjetili snijeg pod skijama, imali priliku za topli čaj i hot-dog u pauzi, ali i prisjetiti se kako izgleda često zaustavljanje sjedežnice i ljuljanje na njoj  pa opet spuštanje niz brijeg. Mnogi su rekli : Bilo je i vrijeme.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji