Red Purple Black

Do kraja godine skijanje tek ponegdje

IspisE-mail

ZNAČAJNA ULOGA SNJEŽNIH TOPOVA
Sunce koje se veselo smiješi, kao i ono koje sramežljivo izviruje iza oblaka, glavne su grafike na svim meteorološkim prognozama do kraja ove kalendarske godine, što znači samo jedno – skijanja će u tom periodu biti samo na skijalištima gdje se proizvodi umjetni snijeg.

Do kraja tjedna temperature će na skijalištima Hrvatske i Bosne i Hercegovine biti nešto više nego u ponedjeljak, a od utorka do nedjelje kretat će se između -5 i 1 stupanj. Prvih dana na svim skijalištima puhat će umjereni ili lagani istočnjak i sjeveroistočnjak, a krajem tjedna najavljen je južni vjetar.

Povoljni vremenski uvjeti omogućit će proizvodnju umjetnog snijega na Čajuši, gdje se žičare pokreću u utorak i po najavama radit će do kraja tjedna, Sljemenu gdje se sve priprema za slalomske utrke u prvom tjednu siječnja te na Platku. Pretpostavlja se da će se i odgovorni na Bjelašnici potruditi narednih dana  uključiti svoje strojeve za snijeg.

Odgovorni na Pridolcima gdje za uspješno skijanje nisu potrebne veće količine snijega i gdje nadležni sve pripremaju za novogodišnji rad lifta kao i oni s Brusnice, nadaju se da će za novogodišnje praznike ipak svojim gostima omogućiti skijanje. Mogućnost skijanja postoji i na baby liftu na Vlašiću, koji je radio i posljednjih dana. Većina ostalih skijališta uglavnom će pružiti svojim posjetiteljima tek prekrasnu prirodu sa ponekim centimetrom snijega.

No kako su iznenađenja uvijek moguća na našoj rubrici VRIJEME pratit ćemo stanje na pojedinim skijalištima te vas obavijestiti o svim informacijama koje budemo primali sa skijališta.


Top na Čajuši

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji