Red Purple Black

Na Stožeru sve podređeno gostu

IspisE-mail

I KAD NEMA SNIJEGA IMA ZABAVE
Na mnogim skijalištima kojima gravitiraju Dalmatinci, priroda određuje uvjete pa se neki od njih odlučuju ući u koštac s klimom uz pomoć moderne tehnologije, ali značajan je broj i onih koji za to još nisu spremni te na svoje načine vode „borbe“ za svakog gosta i posjetitelja u ovim zimskim danima, a jedno od takvih skijališta je i Stožer gdje sve rade kako bi one koji dođu dočekali raširenih ruku i pružili im takvo gostoprimstvo da će se gost ponovo vratiti iako će možda snijega nedostajati.

Zanimljive staze uvijek privlačile

Mnogi stariji splitski skijaši sjećaju se kako je dio na kojem se nalazi skijalište Stožer – Vrana, uvijek imao mnogo više snijega nego ono na Čajuši, a sjetit će se i zanimljive staze na koju su mogli doći najspremniji i na kojoj su uglavnom članovi lokalnih skijaških klubova trenirali. Upravo velike količine snijega i konfiguracija terena dovele su do ideje o uređenju pravog skijališta sa svim popratnim sadržajima. U projekt se krenulo ambiciozno, uredile se dvije staze, postavljen dvosjed, ostavljen prostor za boardere, izgrađen zavidan ugostiteljski objekt kao i montažni objekt za odmor i predivan pogled na samom vrhu.

stozer1
Staze na stožeru

No, kako stvari često ne ispadnu kako se zamisle, vlasnici Stožera naišli su na jednu prepreku, a to je nedostatak snijega posljednjih godina. Želeći otkloniti  tu prepreku, razmišljalo se i započelo s projektom umjetnog zasnježenja, sklapani ugovori, nabavljana sredstva no na kraju, svjetska recesija i ovdje je ostavila traga. Projekt još nije dovršen, a vlasnicima i mnogima koji su se zaljubili u ovo skijalište ostaje tek da se pouzdaju u vremenske prilike.

Zavidna gastro ponuda

Suočeni s takvom situacijom na Stožeru ipak nisu posustali, radeći na onome što mogu poboljšati kako bi se gosti ipak dobro osjećali.
Tako će u Kupreškoj kući na ovom skijalištu, za prihvatljive cijene, mnogi naći za sebe prave gastronomske užitke, poput kupreškog sira i pršuta, uštipaka, pita, čorbanca, različito pripremanih nekoliko vrsta mesa, domaćih krumpira i svih ostalih delicija, ali i dobru kapljicu. Uz pune stolove vikendom goste zabavlja i glazba u živo pa mnogi upravo ovdje dođu provesti slobodne dane dalje od svakodnevnih obveza, uz pravo opuštanje u planinskom ambijentu.
Doček Nove godine, kako ga organiziraju na ovom skijalištu, posebna je priča koju mnogi prepričavaju danima poslije pa je mnogo razloga zbog čega gosti dolaze i kada je snijega nedovoljno za skijanje.


stozer6
Kupreška Kuća

Niže cijene ski karata

No ipak, snijega i ovdje bude u dostatnim količinama od polovine siječnja do polovine ožujka, a tada na svoje dođu brojni skijaši i borderi koji će uvijek reći kako Stožer ima ono nešto što ih uvijek vuče natrag.
Da bi u danima skijanja sve bilo na svom mjestu brine se zaposleno osoblje pa i sam vlasnik Zoran Turalija kojeg smo mnogo puta uhvatili dok je ratrakom uređivao stazu kako bi po njoj bilo sigurno skijati. Jedan manji, nepristupačniji dio na koji ni ratrak ne može bez problema, postao je prava oaza za boardere i njihove „egzibicije“.

Želeći da gosti zadovoljni odlaze i ponovo se vraćaju, na Stožeru su napravili hvalevrijedan potez i cijenu ski karata snizili pa tako dnevna karta iznosi 20 KM za odrasle i 15 KM za djecu, za 2 dana odrasli će platiti 35 KM, djeca 25 KM, dok će oni koji budu ovdje boravili, primjerice u nekom od novootvorenih apartmana, za skijašku kartu za tjedan dana trebati izdvojiti 80 KM. Dnevna karta na baby liftu gdje mnogi započinju svoje skijaške korake košta 10 KM.

stozer4

Za svoje goste na Stožeru i u Kupreškoj kući pripremaju još niz zanimljivosti, a sve to u skladu s njihovom uzrečicom: najbolji gost je zadovoljan gost.

Skijalište Stožer – Vrana možete posjetiti i na webu: www.ski-stozer-vrana.com

stozer2

stozer3

stozer5

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji