Red Purple Black

SREBRENA PAHULJICA ponovno na nogama

IspisE-mail

VLAŠIĆ VEĆ VIŠE GODINA PONOVNO PRIVLAČI LJUBITELJE SNIJEGA I SKIJANJA
Hotelski kapaciteti na Vlašiću su oko 600 ležaja, dok se u vikendice može smjestiti oko 1500 turista. Turistički radnici su proteklih godina, a tako i ove, učinili sve da obogate ponudu. Brojne zvijezde s estrade, ali i sa sportskih terena, protekle i ove godine pohode Vlašić.

TRAVNIK - Već godinama Vlašić privlači veliki broj posjetitelja, ljubitelja zimskih sportova, ali i ljubitelja prirode i dobrog provoda.
Još 1979. godine Vlašić je ponio priznanje "Srebrna pahuljica" u bivšoj državi. Mnogi ga pamte i po natjecanju u skijaškim skokovima, koje se održavalo na devedesetmetarskoj skakaonici.
Rat je učinio svoje, pa je veći dio turističkih kapaciteta devastiran, ali nakon toga krenula obnova objekata i gradnja novih, koji svojim izgledom podsjećaju na zimovališta u Austriji i Švicarskoj. Protekle godine Vlašić je dobio priznanje "Zlatna pahuljica". Razlog je jednostavan — ovo zimovalište pravi je hit među turistima.
Vlašić u snijegu, pun gostiju i nade u budućnost— Posljednje tri godine Vlašić je bio najveće gradilište u BiH. Ljudi su uložili privatni kapital i prepoznali da Vlašić postaje važno turističko odredište u BiH. Osim velikog broja privatnih vikendica, ove godine izgrađeni su i novi hoteli.
Otvoren je novi hotel "Vlašić", u vlasništvu obitelji Širbegović, a nekadašnja Vila Ugar je proširena i sada je to hotel. Tu su drugi objekti, kao što je "Vlašić-ski" i, naravno, hotel "Pahuljica", koji nudi i nove sadržaje, kao što su bazen, saune i trim-kabineti. Jedan dio hotela "Babanovac" je obnovljen — kazao nam je Nihad Korić, direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije.
Hotelski kapaciteti na Vlašiću su oko 600 ležaja, dok se u vikendice može smjestiti oko 1500 turista. Turistički radnici su proteklih godina, a tako je i ove, učinili sve da obogate ponudu. Brojne zvijezde s estrade, ali i one sa sportskih terena protekle i ove godine pohode Vlašić.
Mnogo je učinjeno i na promociji ovog turističkog bisera. Sudjelovanja na sajmovima, organizacija sajma na Vlašiću tijekom ljeta i veliki broj web-stranica prezentiraju Vlašić, pa i ne čudi veliki broj posjetitelja iz BiH, Srbije i Crne Gore, a osobito iz Republike Hrvatske. I dok neki zimski centri samo dva ili tri puta tjedno nude noćno skijanje, na Vlašiću je ono dostupno svakog dana.
Do kraja sezone turistički radnici na Vlašiću pripremaju brojna iznenađenja za svoje goste. Nakon što je održan "Vikend sira i skijanja", ovaj vikend je na rasporedu četvrti Vlašićki kup, u organizaciji SKI kluba Karaula.

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji