Red Purple Black

Nojevom arkom u ledeni bazen!

IspisE-mail

RED BULL JUMP & FREEZE 2013
Ni najavljena ledena kiša nije mogla zaustaviti tisuće gledaoca  da u subotu 23. februara dođu na Bjelašnicu kako bi prisustvovali Red Bull Jump&Freezeu (procjenjuje se da je Babinim Dolom procirkuluiralo oko 20.000 ljudi). Ledeni spektakl, u kojem se takmičari u ludim kostimima i nevjerojatnim vozilima spuštaju niz snježnu stazu i skaču u ledeni bazen, nakon devet godina željnog iščekivanja vratio se na Bjelašnicu  i ispunio sva očekivanja, javlja BHSki.

Do 17 sati, kada je takmičenje počelo, pun vozila je već bio i dodatni parking na raskrsnici Bjelašnica-Igman, a gledatelji su stalno pristizali. I imali su radi čega doći. Mogli su uživati u vrhunskoj zabavi, dok su se niz stazu natjecatelji  spuštali sa najnevjerojatnijim improviziranim vozilima – lađama, raketama, nargilama, drvenim konjima, roštiljima, kafanskim stolovima – da bi na kraju skočili u ledeni bazen. Puno smijeha, snijega, urnebesnih kreacija i ludih skokova.

 

Šampionsku titulu Red Bull Jump&Freeza 2013 je na kraju osvojio SOS Team iz Goražda. Oni su nastupili u Nojevoj arki, iz koje je nakon skoka u bazen izletjelo jato golubova. Drugoplasirana je bila ekipa Zdrava voda iz Jablanice, dok je treće mjesto pripalo timu Dibek iz Sarajeva. Pobjednicima je pripalo nagradno putovanje u toplije krajeve (kako bi se ugrijali nakon skoka u ledeni bazen). Dobili su i Sony Action kameru da zabilježe utiske sa putovanja i karte za Termalnu Rivijeru Ilidža (opet u svrhe zagrijavanja) te parfem Davidoff The Game. I drugi i treći tim također su nagrađeni Sony kamerama i fotoaparatima, ski passovima, kartama za Termalnu Rivijeru, parfemima...

Odmah nakon proglašenja pobjednika počeo je veliki open air party, na kojem je nekoliko hiljada ljudi plesalo i zabavljalo se uz Diskobajagi, usprkos kišici koja je povremeno padala. Treba napomenuti i to da je cijeli događaj protekao bez i jednog incidenta te da su mjere sigurnosti bile na zaista visokom nivou.

 

Izvor: BHSKi

KOMENTARI

Prijatelji