Red Purple Black

Skijaši s Liste Velikog Mista bolji od novinara

IspisE-mail

Prvi i drugi na Otvorenom prvenstvu u sukobu interesa bili su Gordan Pintar i Veljko Matijević iz LVM-a. Fotoreporter Jutarnjeg Duje Klarić bio je treći JAHORINA - S vremenom 29,66 Gordan Pintar, član Liste Velikog Mista, pobjednik je prvog skijaškog Otvorenog prvenstva u sukobu interesa održanog u nedjelju na Jahorini čiji su sudionici bili članovi LVM-a, splitski novinari i njihovi gosti.

- Imao sam veliku tremu zbog uloge favorita koju sam na sreću opravdao. Buljubašić me nagovarao da pobjedu predam novinarima, ali je bilo ruku damo, a prvo mjesto ne damo. Ovo mi je bila jedinstvena šansa da pobijedim novinarsku silu - rekao je Pintar koji je rođen na snijegu.

Drugi, od ukupno 19 natjecatelja, je Veljko Matijević, psihijatar Liste, a treći i najbolji u novinarskoj ekipi je fotoreporter Jutarnjeg lista Duje Klarić. Po rezultatu se nisu proslavili poduzetnik Juroslav Buljubašić i urednica Slobodne Dalmacije Silvana Uzinić, idejni začetnici natjecanja, koji su stazu dugu 500 metara prelazili dulje od minute. No, olakotna okolnost je da su se skijaši, svi mahom rekreativci, ogledali u veleslalomu na pravoj olimpijskoj stazi s najvećim nagibom od 49 posto i prosječnim 35 posto, imala je 16 vrata, a postavljali su je profesionalci Ski kluba Jahorina na čelu s Vučićem Vučetićem.

Odlično vrijeme (47,41) imao je najmlađi natjecatelj, četrnaestogodišnji Filip Dedić koji se natjecao umjesto mame Vedrane Dedić, urednice Radio Splita, koja je procijenila da joj olimpijska staza ipak ne leži. Tri suca diskvalificirala su zbog neprolaska kroz sva vrata Buljubašića, Zorana Vukičevića (Radio Split ) i Dragicu Jerkov, suprugu Željka Jerkova, predsjednika Gradskog vijeća Splita, no to nije pokvarilo proslavu njezina rođendana. Nakon okrijepe kuhanim vinom u Ciljnoj kući, medalje prvoj trojici i diplome svim sudionicima uručene su na domjenku u hotelu Nebojša koji je proteklog vikenda bio domaćinom splitskim skijašima. Možda bi rezultati veleslaloma bili još bolji da dan prije Jahorinom nije vladala gusta magla, pa nije bilo mogućnosti za kvalitetnu pripremu natjecatelja. Zato je zabave na Jahorini koja je ovih dana prepuna snijega i skijaša bilo na pretek.

Izvor: Jutarnji.hr

KOMENTARI

Prijatelji