Red Purple Black
Reportaže

REPORTAŽA: Skijanje po stazama i šetnja Risoulom

IspisE-mail

Autor K.J. Ponedjeljak, 02 Ožujak 2015 12:31

ŠTO NAM JE PRUŽILO POPULARNO FRANCUSKO SKIJALIŠTE
Tijekom veljače snijega nije nedostajalo na skijalištima, no početkom siječnja, u vrijeme hrvatskog skijaškog tjedna, snježni pokrivač mjerio se na obližnjim skijalištima uglavnom u milimetrima, pa se odluka da ove godine otputujemo u francuske Alpe pokazala ispravnom.

Više...

 

Fužine, mjesto za prikupljanje energije i uživanje u prirodi

IspisE-mail

Autor D.P. Ponedjeljak, 12 Svibanj 2014 22:25

BILI SMO DIO BAJKE MOUNTAIN SHIRE
Zima koja je za nama, s manjkom prave zimske idile, poklonicima snijega na ovim područjima donijela je nezadovoljstvo, posebno onima koji vikendom nestrpljivo očekuju “bijeg” s gradskih ulica. 

Više...

 

Tradicionalno na Čvrsnici

IspisE-mail

Autor TheCupo Četvrtak, 02 Svibanj 2013 14:13

TRAVANJSKO TURNO SKIJANJE
Već četvrtu godinu za redom, prijatelji velikog zaljubljenika u planine, njemu u čast organiziraju memorijal „Brane Gligorijević“. Ja ga nisam poznavao, ali oni koji jesu, kažu da je bio ljudska gromada, nisu ga zaustavile strašne lavine, niti smrknute strehe. Pukotine su mu bile plitke, a litice pod nogu. Zastao je u dolini.

Više...

 
 

Fotoreportaža: Snježne čari Kupresa na kraju zime

IspisE-mail

Autor DSR Utorak, 19 Ožujak 2013 11:48

ČITATELJI FOTOREPORTERI
Besplatni ski pass, osvojen u nagradnoj igri DalmacijaSki, naveo je našeg čitatelja Karla Repca, inače člana Crometeo foruma, da izlet na Kupres proteklog vikenda zabilježi svojom fotokamerom i na adresu naše redakcije pošalje zanimljive fotografije nastale u subotu.

Više...

 

BJELAŠNICA: Dalmatinci neopravdano zanemarili skijanje na ovoj planini

IspisE-mail

Autor DSR Četvrtak, 21 Veljača 2013 14:38

REPORTAŽA SA SKIJALIŠTA KOJE JE TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO
Među skijalištima  na kojima pratimo stanje na stazama nalazi se i ono na Bjelašnici, u vezi kojeg skoro nikad nije bilo prijepora i rasprava među našim čitateljima, i to iz jednog razloga, ova je planina rijetko kome od njih upisana u planove skijanja.  Rijetko koja informacija s ove je planine stizala do skijaša u Dalmaciji pa je skijanje na njoj, od strane Dalmatinaca, uglavnom zanemareno, a rekli bi – potpuno neopravdano.

Više...

 
 

REPORTAŽA: Skijaški tjedan u Les Orresu

IspisE-mail

Petak, 18 Siječanj 2013 12:38

MNOGO SUNCA I SKIJANJA
Već drugu godinu za redom, nakon pet zimovanja u Puy St. Vincentu, mala Dalski karavana sastavljena od Kaštelana, Splićana i jednog Travničanina, hrvatski tjedan provela je u Les Orresu, skijalištu u Južnim francuskim Alpama, gdje je šest dana uživala u nešto više od 100 km staza, od kojih čak polovica nosi crvenu oznaku.

Više...

 

REPORTAŽA: Vlašićko skijanje

IspisE-mail

Autor Skijašica Petak, 11 Siječanj 2013 12:08

PROVELI SMO VIKEND NA VLAŠIĆU
Viđenje Vlašića iz perspektive amaterske skijašice i njenog društva, u najmanju ruku, mogu reći da je jako pozitivno. Dolazeći na planinu, kad se prođe Turbe put Travnika, lijevo, vidjeli smo nešto manje snijega, no kako smo išli sve više uz Vlašić, snijeg se počeo pojavljivati sve gušće.

Više...

 
 

Ljetna šetnja zelenim planinama

IspisE-mail

Autor Rekreativka Nedjelja, 16 Rujan 2012 13:19

PRIRODA, MIR I TRADICIJA
Već nekoliko godina, usred onih ljetnih vrućina koje „zapale“ svaki centimetar betona u okolici, malo hlada umjesto u moru potražimo na Vlašiću, gdje u dan ili dva naprosto uživamo u spavanju ispod jorgana i opuštanju od zvukova klima uređaja i ponekad nesnosnih zvukova koje proizvode naši cvrčci.

Više...

 

REPORTAŽA: Dubrovčani uživali u čarima Busovačkih staja

IspisE-mail

Autor D.P. Četvrtak, 02 Veljača 2012 14:22

VIKEND ZA PAMĆENJE
Da su Dalmatinci šampioni u pronalaženju zanimljivih destinacija te korištenju svih mogućnosti u svrhu dobrog provoda, dokazala nam je i ekipa s  du.moto.com koji su, poput nekolicine naših forumaša prošle sezone, odlučili vikend provesti na Busovačkim stajama. Odlučili, proveli u djelo i nisu požalili o čemu svjedoči malo teksta i puno fotografija postavljenih na njihovom forumu.

Više...

 
 

SNOW REPORT: Vaše priče i fotografije sa skijanja

IspisE-mail

Autor D.P. Srijeda, 18 Siječanj 2012 10:26

PODIJELITE ISKUSTVA
Povoljni vremenski uvjeti te blagdani i hrvatski skijaški tjedan iza nas, mnoge su naše čitatelje odveli na skijališta u okruženju ili u neki od skijaških centara na zapadu, a ovim ih putem pozivamo da svoja iskustva podijele sa svima nama.

Više...

 

Proljetno skijanje u Obertauernu

IspisE-mail

Autor Zoran Šagolj/Slobodna Dalmacija Utorak, 05 Travanj 2011 08:16

sKAD BI SE MOGLO OTPUTOVATI
Rijetko koji izbor najboljeg skijališta u austrijskim Alpama, pa i šire, proći će bez Obertauerna. Pogotovo se to odnosi na proljetno-uskrsni dio sezone, kada se već na brojnim drugim, spustovi pretvaraju u zelene pašnjake. “Tamo gdje je snijeg kod kuće” – moto je Obertauerna, kojeg se zbog svoje konfiguracije naziva i „snježnom zdjelom Austrije“.

Više...

 
 

Stranica 1 od 3

KOMENTARI

Prijatelji