Red Purple Black

Zimovanje sportskih klubova Marine Kaštela

IspisE-mail

Prvi tjedan u novoj godini za HVK i OK Marina Kaštela uvijek je u znaku zimskih priprema u Sloveniji. Ova godina bila je iznimka samo po tome što su im se po prvi put dosad pridružila i djeca iz Jedriličarskog kluba, što znači da su u dosad najvećem broju zauzeli Počitniški dom Srednji Vrh blizu Kranjske Gore.
Čak 46 djece zaputilo se odmah po Novoj Godini na sjever u pratnji trenera, psihologinje, liječnice, roditelja i članova uprave, a s njima su u domu tjedan proveli i veslači iz prijateljskog kluba HVK Vukovar.
 

Ovo zimovanje jr svojevrsna nagrada za one koji su kroz cijelu godinu redovito trenirali i trudili se, ono je i ozbiljan kondicijski trening, tako da ga ne možemo nazvati odmorom. Veslači su, kao i ranijih godina, svaki dan odrađivali po dva treninga na skijama, dok su se odbojkaški treninzi sastojali od hodanja i  trčanja uz koje su se radili treninzi brzine, eksplozivne snage te treninzi za jačanje mišića trupa. Jedan trening cure su provele učeći klizati, a jedan na bazenu. 

Nažalost, vrijeme ih ove godine nije najbolje poslužilo, pa tokom cijelog boravka nisu dočekali „svježi“ snijeg. Ipak, stari, zaleđeni snijeg bio je dovoljno dobar za sanjkanje u slobodno vrijeme između treninga i obroka, i ugodna okolina za šetnje uz svježi planinski zrak. Putem nazad proveli su sat i pol „u podzemlju“, posjetivši impresivnu Škocjansku jamu, koja svojom ljepotom i veličinom nikoga nije ostavila ravnodušnog. Svi su se vratili kući puni dojmova prekrasnih prirodnih pojava: od zaleđenih slapova do tisućama godina starih siga i zastrašujućeg podzemnog toka hitre rijeke Reke.

Kao i uvijek, za sve se besprijekorno brinulo osoblje Počitniškog doma, pazeći da sve te aktivnosti poprate krijepni i zdravi obroci, uvijek imajući pripremljenog toplog čaja, voća i peciva između obroka. Ovim im se putem zahvaljuju na gostoprimstvu, a djecu pozivaju da i ove godine marljivo treniraju, jer je zimovanje samo jedna od nagrada koje za to mogu dobiti.

s1

s2

s3

s4

s5

s6

s7

s8

s9

s10

s11

s12

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji