Red Purple Black

Reportaža: Petrov vrh

IspisE-mail

sI DARUVAR IMA SKIJALIŠTE
Rijetko se može naći tako mali grad s tako velikim mogućnostima, rečenica je kojom se često opisuje Daruvar.  Daruvar je poznat u cijeloj sjevero -zapadnoj Hrvatskoj. Ime Daruvar u prijevodu s madžarskog znaći ždralov grad, jer je u šumama i vlažnoj okolici dominirao ždral koji je i danas motiv gradskog grba.


Malo poznat planinarski dom Petrov vrh od samog grada udaljen 9 km, uz mogućnost smještaja za 50 osoba nudi i poznate lovačke specijalitete.
Naravo, ovdje postoji i skijaliste sa prirodnim snijegom i vučnicom čiji rad ipak ovisi o meterološkim uvjetima jer ne postoje topovi za pravljenje snijega.  Ali kad ima snijega izvanredno je za skijanje i sanjkanje. Zato ovaj mali raj svakako treba posjeti kad god vam je to u prilici.

 s1

Uz moguće skijanje tu je i ostala različita zanimljiva ponuda zbog koje treba posjetiti ovaj grad.
Dvorac koji je ostao od Grofa Jankovića preuređen je, a podrumi koji su  nekad sluzili za vrenjenje vina postali su vinoteka i kušaonica probranih kvalitetnih vina : daruvarskog i rajnskog rizlinga, savingona i chardonnaya.
Daruvar se može pohvaliti i bogatom ugostiteljskom ponudom raznovrsnih specijaliteta domaće i svjetske gastronomije, a lijepo uređeni hotel Balisa, iako u samom centru grada, prirodno je skriven od prometa i pravo mjesto za uživanje.
Ako želite vidjeti dio ovoga ili kad god ste u prolazu, slobodno navratite nećete se razočarati .

 

s2

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji