Red Purple Black

Fotoreportaža: Snježne čari Kupresa na kraju zime

IspisE-mail

ČITATELJI FOTOREPORTERI
Besplatni ski pass, osvojen u nagradnoj igri DalmacijaSki, naveo je našeg čitatelja Karla Repca, inače člana Crometeo foruma, da izlet na Kupres proteklog vikenda zabilježi svojom fotokamerom i na adresu naše redakcije pošalje zanimljive fotografije nastale u subotu.

U nekoliko rečenica, ali i kroz fotografije nastale u zaleđu Splita, graničnom pojasu te na Kupresu, Karlo je dočarao cijeli put i veličanstven ambijent simbioze snijega i sunca.

Kako kaže, već iza Dugopolja uživali su gledajući snijeg na Kamešnici, a iza Biskog i snijeg na Mosoru, ali i prve tragove „dalmatinskog“ snijega uz cestu. Ponovo snijeg na Kamešnici sa raskršća u Jabuci, sve više snijega nakon granice na Kamenskom, a što se više približavao Kupresu, cesta je bila sve zaleđenija, što je uvjetovalo i poneku usputnu nezgodu.

 

Po dolasku na Kupres dočekala ih je bjelina, ali i zapusi bure. Na samom skijalištu 30-ak dodatnih centimetara snijega koje je donijela zadnja ciklona Nada, tako da ga je, osim na ponekom mjestu koje je bilo izloženo buri, bilo od 50 do 200 cm. Snijeg je stvorio pravu zimsku idilu, kaže Karlo, a cijeli dojam pojačan je i djelovanjem sunca, koje je sredinom dana otapalo led, pa i sa žičare. A na trenutke Karlo je zabilježio u pozadini i pljuskove snijega...

 

I na kraju vrijedi pogledati još poneku Karlovu fotografiju, na kojima je pogled na kupreško naselje, zapusi vjetra na susjednom brdu te zalazak sunca nad Buškim jezerom.

-------------------------------------------

Svi Vi koji to želite možete svoje priče sa skijališta, fotografije i video snimke nastale nakon uživanja na snijegu poslati na mail redakcije Dalmacijaski portala Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript kako bi ih objavili te tako prenijeli vaša iskustva zainteresiranima.

 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji