Red Purple Black

Bansko najbolji na Balkanu i najjeftiniji u svijetu?

IspisE-mail

altPREMA MIŠLJENJU STRUKE
Nakon što je početkom listopada na ovogodišnjem međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu osvojio titulu Winter capital of the Balkans, bugarsko skijalište Bansko službeno je proglašeno i drugim po redu najjeftinijim ski centrom na svijetu.

Prema javljanju nekih bugarskih i srpskih medija, to istraživanje proveo je britanski Post Office, a jeftinije od Banskog samo je rumunjsko skijalište Poiana Brasov.

alt

Iako su iskustva skijaša i gostiju koji su imali priliku boraviti u Banskom različita, prema komentarima većine,  u Banskom je smještaj daleko jeftiniji nego bilo gdje u Europi, ali cijene na samom skijalištu dosežu i do iznosa onih na zapadu, što se vidi i po cijeni ski karte koja za jedan dan iznosi približno 25 eura, a za skijaški tjedan oko 140 eura. Treba napomenuti da tijekom jedne sezone ovo skijalište posjeti između pola milijuna i milijun gostiju,  a svoje mišljenje, dodjelom titule najboljeg zimskog centra jugoistočne Europe koji je uz to i jedan od najjeftinijih, dali su ipak ugledni turistički djelatnici., a ne sami gosti.

Ovaj ski centar, koji je udaljen od Beograda 550 km, ima brojne smještajne kapacitete, ugostiteljske i zabavne sadržaje, te 75 km staza za sve kategorije skijaša i boardera, a uz nekoliko kilometara staza za noćno skijanje može se pohvaliti sa skoro dvjesto topova za umjetni snijeg. Za poklonike klizanja ovdje ima dovoljno leda, organizirana je vožnja motornih sanjki, a borderi imaju svoj park.
Centar u Banskom pohodile su 2009. godine najbolje svjetske skijašice koje su tu vozile nekoliko utrka za Svjetski kup, a prema rasporedu Svjetskog kupa muškarci će isprobati staze u Banskom već slijedeće godine.

alt

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji