Red Purple Black

Ivica i Natko donijeli suze radosnice

IspisE-mail

 sČETIRI HRVATSKA REPREZENTATIVCA S BODOVIMA
Veliku radost svojim navijačima, priredili su hrvatski skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim, popevši se na dva najviša postolja nakon nedjeljne utrke super kombinacije u Chamonixu.

 

Nakon što je u subotu Ivica zauzeo tek 28. mjesto u spustu i to s 2.25 sekundi zaostatka za pobjednikom Didierom Cucheom, Natko bio 46., a Tin Široki završio na 49. mjestu, nitko nije niti pomislio da će nedjelja biti zlatnim slovima upisana u povijest hrvatskog skijanja.

Nakon prve vožnje nedjeljne kombinacije, razočaranje je i dalje bilo prisutno jer ju je Kostelić  završio na 24. mjestu i to sa 2.5 sekunde zaostatka za vodećim Švicarcem Beatom Feuzom, dok je Natko Zrnčić Dim ipak uspio ovaj dio utrke završiti na 6. mjestu.

s1

No, u utrci slaloma sve je došlo na svoje. Izvanrednom vožnjom Ivica je još jednom dokazao da mu u ovom trenutku u svjetskom skijanju nema ravna, a pobjedu u utrci ostvario je ukupnim vremenom od 2:57.12. Sa tek 51 stotinkom ukupnog zaostatka za svojim reprezentativnim kolegom utrku je završio i Natko te tako priuštio Hrvatskoj dvostruko slavlje. 

Jedni od Ivičinih najvećih konkurenata za osvajanje velikog kristalnog globusa, Norvežanin Aksel Lund Svindal i Švicarac Silvan Zurbbrigen u ovoj su utrci osvojili treće, odnosno peto mjesto .
U ovom trenutku u ukupnom poretku Svjetskog kupa Ivica ima velikih 1158 bodova, drugi je Zurbbrigen sa 703 boda, treći Cuche sa 673 i četvrti Svindal sa 663 boda.  .

Da hrvatsko slavlje u superkombinaciji bude još veće pobrinuli su se i mladi reprezentativci Dalibor Šamšal koji je na kraju bio 24.  te Tin Široki osvajanjem 28. mjesta.

Svjetski kup slijedećeg vikenda seli u Hinterstoder, a na rasporedu su utrke super G-a i veleslaloma.

s2

Vrijeme protiv skijašica

Loše vremenske prilike u subotu, prvotno su odgodile utrku ženskog spusta u talijanskom Sestriereu za nedjelju, a superkombinaciju za ponedjeljak, ali kako su se snježne padaline i magla nastavili i drugi dan vikenda, a meteo prognoza pokazuje iste vremenske uvjete i početkom narednog tjedna, obadvije utrke su otkazane.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji