Red Purple Black

Ivica peti u supervleslalomu

IspisE-mail

GENERALNA PROBA PRED SVJETSKO PRVENSTVO
Na suncem okupanoj stazi „Hannes Trinkl“ u Hinterstoderu, inače trening centru brzih disciplina za austrijsku reprezentaciju, skijaši su imali prilike uživati u odličnom ambijentu i na svojevrsnoj generalnoj probi vidjeti u kakvom stanju putuju u Garmisch na alpski mundijal.

Ivica Kostelić nije uspio u namjeri da zabilježi osmi trijumf ove godine, ali i peto mesto mu je bilo dovoljno da u generalnom plasmanu Svjetskog kupa, u odnosu na najbliže pratitelje, poveća prednost na više od 500 bodova.
Pomalo zaboravljeni stručnjak za superveleslalom, Hannes Reichelt pokazao je na svom terenu, da nije bez razloga u sastavu najjačeg austrijskog tima. Od starta agresivno, ali istovremeno kontrolirano, Reichelt je već na polovini staze stekao ogromnu prednost, za koju se već tada moglo pretpostaviti da će biti dovoljna za preuzimanje vodstva, a kada je u cilj ušao sa 1.31 sekundu boljim vremenom od do tada vodećeg Talijana Heela, postalo je izvjesno da ćemu to biti dovoljno za novi trijumf. Iako je iza njega startalo još mnogo iskusnih specijalista za ovu discipinu, nikome nije pošlo za rukom da odveze tako dobro i nadmaši Reicheltovo vrijeme , što je domaćim navijačima donijelo veliko slavlje, a Reicheltu peti trijumf u karijeri, prvi poslije 35 mjeseci.

Bolji nego obično bio je Benjamin Raich, koji je i pored ogromnog truda i odlične vožnje u cilj ušao sa 34 stotinke zaostatka za reprezentativnim kolegom i tako osvojio drugo mjesto. Iako je na drugom mjerenju prolaznog vremena imao pola sekunde prednosti, Bode Miller nije uspio zadržati ritam, te je uz mnogo grešaka trku završio na trećem mjestu.
Natjecateljski vikend u Hinterstoderu završava se u nedjelju utrkom veleslaloma. 

Ponovo otkazana ženska utrka

U njemačkom ski centru Arber-Zwieselu, žene ponovo nisu imale vrijeme na svojoj strani. Utrka veleslaloma je prvo pomjerena, a nakon toga i otkazana zbog jakog vjetra. Organizatori se nadaju da će nedjelja ponuditi nešto bolje uvjete i dozvoliti skijašicama da pokažu šta znaju uoči Svjetskog prvenstva.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji