Red Purple Black

Veleslalom u Söldenu: Ivica Kostelić s osamnaestog na peto mjesto

IspisE-mail

Nakon skijašica u subotu, svoju su novu sezonu Svjetskog kupa u nedjelju otvorili i najbolji svjetski skijaši. Vozio se veleslalom na austrijskom ledenjaku Söldenu, a hrvatski skijaš Ivica Kostelić je bio odličan peti.

Nakon prve vožnje je branitelj naslova Svjetskoga kupa bio tek 18., no u nastavku veleslaloma je bio sjajan. Daleko bolje i sigurnije je vozio drugu, negoli prvu vožnju, kada je napravio i jednu krupnu pogrešku.

U drugom je laufu djelovao goropadno na stazi, pa je tako i u cilj ušao kao najbrži. Posebno je bio dobar u donjem dijelu staze, a vodstvo je držao sve do najbolja četiri skijaša iz prve vožnje!

S trona je Ivicu Kostelića skinuo tek mladi Francuz, nova skijaška nada Alexis Pinturault, koji je na kraju završio kao drugi.

Imao je Pinturault šansu pobijediti prvi put u karijeri u nekoj utrci Svjetskog kupa, no takvo što nije dozvolio sjajni Amerikanac Ted Ligety. Najbolji veleslalomaš zadnjih godina je bio vodeći nakon prve vožnje, a prvo mjesto je zadržao i u nastavku utrke. Presudilo je, na kraju, 29 stotinki u njegovu korist.

Za Ligetyja je to deveta pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, a  svih je devet upisao u veleslalomu. Kao treći se na postolje još popeo Austrijanac Philipp Schörghofer.

Recimo da je Ivica Kostelić u drugoj vožnji ostvario najbolje vrijeme. Na utrci je nastupio još jedan hrvatski predstavnik, no Dalibor Šamšal nije uspio završiti prvu vožnju.

Svjetski kup u Söldenu, velelslalom:

1. Ted Ligety (SAD) 2:22.00
2. Alexis Pinturault (Fra) +0.29
3. Philipp Schörghofer (Aut) +0.51
4. Carlo Janka (Švi) +0.58
5. Ivica Kostelić (Hrv) +1.16

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji