Red Purple Black

Hirscher novi kralj Sljemena, Kostelić treći!

IspisE-mail

IVICA OPET BEZ POBJEDE
U petom izdanju zagrebačke utrke Kostelić je četvrti put izborio plasman na pobjedničko postolje. Poslije tri druga mjesta (2008., 2009. i 2011.) aktualni je pobjednik Svjetskog kupa silno želio osvojiti sljemensku krunu, no ona je ove godine završila na glavi sjajnog Hirschera koji je držao vodstvo i nakon prve vožnje. Na koncu je 22-godišnji Austrijanac pobijedio s 29 stotinki prednosti ispred Nijemca Felixa Neureuthera i 48 ispred Kostelića.

Preuzeo je Hirscher time i vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, dok u slalomskom redoslijedu drži drugo mjesto s 55 bodova manje od Kostelića. Ivica je, pak, sa 60 zagrebačkih bodova skočio na četvrto mjesto u utrci za Veliki globus. Sada ima 389 bodova, odnosno 136 manje od Hirschera.Kostelić je nakon prve vožnje na prilično oštećenoj stazi imao 12 stotinki zaostatka za Austrijancem, a između njih dvojice je bio i lanjski pobjednik, Šveđanin Andre Myhrer. Četvrti je bio Neureuther koji je u drugom ''laufu'' odradio sjajan posao i ušao u cilj s velike 54 stotinke prednosti pred dotad vodećim Talijanom Cristianom Devilleom.
Ivica je krenuo sa starta s 46 stotinki prednosti iz prve vožnje. Na prva je dva prolaza još imao prednost, ali je u cilj ušao s 19 stotinki zaostatka.- Ovo je bila jedna od težih utrka u sezoni. Šteta što nije bilo bolje. Ali nema veze, bodovi su tu. Prva vožnja je bila nešto bolja od druge, jer je u drugom 'laufu' sve bilo otvoreno, ali zadovoljan sam, kazao je Kostelić za HTV odmah nakon utrke.

- Kad je u pitanju forma, ona je zadovoljavajuća i drago mi je što sam u ovakvo teškim uvjetima ipak stavio neke bodove u džep. Gledatelji? Sve super - moglo je proći bez baklji, ali razumijem ih... Puno mi je ljudi prišlo u pauzi između dvije utrke i svi su pohvalili Zagreb.

Myhrer je u nastavku odskijao slabo i završio na petom mjestu, da bi Hirscher na koncu došao do šeste pobjede u karijeri i treće ove sezone (veleslalom u Beaver Creeku i slalom u Alta Badiji). Kostelić je, pak, došao do 46. postolja u karijeri u utrkama Svjetskog kupa.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji