Red Purple Black

Ivica Kostelić pobjednik slaloma u Wengenu: Dijeliti povijest sa Stenmarkom znači mi puno

IspisE-mail

DOSTIGAO ŠVEĐANINA NA LAUBERHORNU
Hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobjednik je slaloma u švicarskom Wengenu. Sjajnom drugom vožnjom uspio je nadoknaditi minimalni zaostatak iz prve vožnje i prestići Austrijanca Maria Matta, koji je na kraju utrku završio tek na četvrtom mjestu. Drugi je Šveđanin Andre Myhrer, koji je za Kostelićem zaostao 85 stotinki, a treći Fritz Dopfer iz Njemačke, sa zaostatkom od 88 stotinki.

 Treću godinu uzastopce i po četvrti put u karijeri najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobjednik je slaloma Svjetskog kupa u Wengenu. Prije Kostelića tri uzastopna slalomska trijumfa na stazi Meannlichen imao je samo legendarni Šveđanin Ingemar Stenmark (1974, 1975, 1976).  

Wengen je moja najveća ljubav, možda čak kupim drvenu kućicu pokraj ove staze, kazao je nakon pobjede u slalomu u Wengenu Ivica Kostelić.
»Obožavam ovo brdo koje za mene ima sve i daje mi toliko energije. Wengen ne mogu usporediti s nijednom stazom, ovdje sam ipak doživio toliko lijepih trenutaka, a Wengen je bila i prva utrka koju sam gledao u djetinjstvu. Znam da sam ubilježio tri uzastopne pobjede kao i Ingemar Stenmark, koji je za mene velika legenda. Dijeliti povijest skijanja sa Stenmarkom znači mi puno, kao i cijeloj mojoj obitelji. Pogotovo ocu«, zaključio je trenutno najbolji slalomaš i drugi u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Kostelić je nakon prve vožnje bio na trećem mjestu, no sjajnim drugim nastupom deklasirao je konkurenciju stigavši do 22. pobjede u Svjetskom kupu. Drugo mjesto sa 85 stotinki sekunde zaostatka osvojio je Šveđanin Andre Myhrer, dok je treći bio Nijemac Fritz Dopfer sa 88 stotinki sekunde zaostatka. Prvoplasirani nakon prve vožnje Austrijanac Mario Matt završio je na četvrtom mjestu sa skoro sekundom zaostatka.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodstvo je zadržao Austrijanac Marcel Hirscher sa 725 bodova, no Kostelić se približio na svega 30 bodova zaostatka. Na trećem mjestu je Švicarac Beat Feuz sa 545 bodova.

U poretku slalomaša Kostelić je povećao prednost i sada ima 485 bodova, Hirscher je drugi sa 360 bodova, dok je na trećem mjestu Šveđanin Myhrer sa 295 bodova.

Najveći konkurent hrvatskog skijaša u slalomu i ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, "sljemenski kralj" Austrijanac Marcel Hirscher, diskvalificiran je danas zbog "haklanja" štapa u srednjem dijelu staze. No, nije se zaustavio unatoč toj greški, nego je nastavio vožnju do kraja, pa će dobiti i novčanu kaznu od FIS-a.

Izvor: Novilist.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji