Red Purple Black

Kostelić uspješno operiran u Baselu

IspisE-mail

POVRATAK SKIJANJU ZA TRI TJEDNA
Solidne vijesti iz Rusije, samo o nagnječenju meniska, nisu dugo trajale. Tek nešto više od nekoliko sati. Ivica Kostelić nije uspio ekspresno stići iz Sočija do Basela, jer se zrakoplovna luka u Švicarskoj zatvara iza 22 sata. Umjesto u sjevernoj Švicarskoj, završio je u sjevernoj Hrvatskoj. I u kasnim noćnim satima napravljena je kvalitetnija magnetna rezonanca kod dr. Igora Borića u bolnici Sv. Katarina u Zaboku te je Ivici Kosteliću utvrđeno puknuće prednjeg roga i korpusa medijalnog meniska desnoga koljena.

Ivica se u Sočiju prvi put veselio zbog dobrog spusta, napokon je uzeo bodove nakon dugo vremena. S nogom i pol pomeo je konkurenciju u kombinacijskom slalomu. Ovo je posebno težak trenutak za njega, sve smo napravili da obrani naslov, a onda ti ozljeda sve to oduzme, kazao je direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek.
Ivica je u ponedjeljak ujutro završio u Baselu, gdje su stari poznanici Kostelićevoga koljena - Werner Müller i Claude Müller također obavili pretrage. Nažalost po Kostelića, Švicarci su samo potvrdili nalaz dr. Borića te su smatrali da otkinuti komad meniska Ivici ne dopušta punu ekstenziju koljena i stvara bolove.Operativni zahvat uspješno je obavljen u ranim poslijepodnevnim satima. Na operaciji je Kosteliću odstranjen komadić puknutog medijalnog meniska desnog koljena koji je stvarao bolove i onemogućavao punu ekstenziju koljena. Liječnička ekipa iz Basela smatra da je do puknuća meniska došlo prilikom doskoka na spustu u Sočiju, te da je za vrijeme kombinacijskog slaloma uslijed rotacija taj komadić meniska samo otpao. Ohrabrujuća vijest je da je stanje prednjeg križnog ligamenta i hrskavice u desnom Ivičinom koljenu zadovoljavajuće te da se hrskavica oporavlja bolje od očekivanog. Rehabilitacija bi prema nekim predviđanjima mogla trajati oko tri tjedna. Kostelić će do srijede ostati u Baselu, gdje će napraviti početnu rehabilitaciju, a u četvrtak nastavlja s rehabilitacijom u Daruvarskim toplicama pod nadzorom dr. Božidara Egića.

Ozljeda će Kosteliću vjerojatno oduzeti šansu za obranu Svjetskoga kupa

-Ivici je jako teško jer zna što sve to znači. Nije to samo operacija, tu je još i proces rehabilitacija, atrofija mišića, netreniranje i teško se odmah vratiti -  rekao je direktor naše skijaške reprezentacije Vedran Pavlek i nastavio - Žao mu je bilo jer se u Sočiju prvi put veselio zbog dobrog spusta, napokon je uzeo bodove nakon dugo vremena. S nogom i pol pomeo je konkurenciju u kombinacijskom slalomu. Ovo je posebno težak trenutak za njega, sve smo napravili da obrani naslov, a onda ti ozljeda sve to oduzme.

Kalendar Svjetskoga kupa ne ide u prilog obitelji Kostelić. U tri tjedna, koliko bi trebala trajati rehabilitacija, u »bijelom cirkusu« će proći čak devet utrka. Sedam u veljači - dvije u Banskom (slalom i veleslalom), gradska utrka u Moskvi, dva superveleslaloma i veleslalom u Crans Montani te početkom ožujka u Kvitfjellu (spust i dva superveleslaloma).
U kalkulacijama, Ivica bi se mogao vratiti tek za kraj, u Kranjskoj Gori i za završnicu u Schladmingu. Sadašnja Kostelićeva prednost od 70 bodova nad Beatom Feuzom sigurno će se istopiti u tom razdoblju. Teško je vjerovati da će konkurenti toliko kiksati.

- Teško je osvojiti Veliki globus. Mora ti se mnogo toga poklopiti - zdravlje, dobra forma, slabiji suparnici-  govorio je Pavlek i zaključio s pogledom u budućnost - Mislim da je će Feuz biti najveći Ivičin konkurent, ipak skija četiri discipline.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji