Red Purple Black

Svjetski kup u skijanju počinje 27. listopada

IspisE-mail

U OVOJ SEZONI I SVJETSKO PRVENSTVO
Natjecanja Svjetskog skijaškog kupa ove godine započinju 27. i 28.  listopada u austrijskom Soeldenu, gdje će skijašice i skijaši krenuti po svoje prve bodove u veleslalomu, a slijedeća stanica biti će u finskom Leviju, gdje će slalom u subotu 10. studenog voziti skijašice, a u nedjelju 11. studenog skijaši.

Skijašice u Svjetskom kupu ove godine očekuje 38 natjecanja na 20 skijališta, dok će skijaši svoja skijaška umijeća prezentirati na 19 skijališta i 36 različitih natjecanja. Sljemenski slalom skijašice će voziti u petak 4. siječnja, dok će skijaši na sljemensku stazu dva dana kasnije, 6. siječnja.

Pred svima njima u sezoni 2012/13 je i Svjetsko prvenstvo, koje će se od 5. do 17. veljače održati na skijaškim stazama austrijskog Schladminga.

Završnica Svjetskog kupa planirana je od 13. do 17. ožujka, a domaćin je Lenzerheide u Švicarskoj.

Hrvatsku reprezentaciju i ove će godine predvoditi Ivica Kostelić te uz njega Natko Zrnčić Dim, jedini skijaši u A reprezentaciji.
Priliku za pojedine nastupe imati će i članovi hrvatske B reprezentacije Sofija Novoselić, Dalibor Šamšal, Matej Vidović i Filip Zubčić. Svi oni za sezonu su se pripremali tijekom rujna u švicarskom Zermattu, dok će u listopadu na austrijske glečere u Hintertuxu i Molltalu.

>>> Kalendar natjecanja za Svjetski kup u alpskom skijanju 2012/13…

KOMENTARI

Prijatelji